.

La nivel internațional, Grupul Bosch a debutat cu dreptul în anul fiscal 2011. În ciuda incertitudinii create de evenimentele din Japonia, compania vede în continuare perspective favorabile de creștere și profit.

„Nimeni nu poate spune deocamdată care sunt efectele concrete ale dezastrului din Japonia. Totuși, credem în continuare că cifra de afaceri a companiei va depăși pentru prima dată valoarea de 50 de miliarde de euro, în anul 2011", precizează Franz Fehrenbach (foto), președintele Consiliului de Administrație al Grupului Bosch, la conferința anuală de presă susținută la Stuttgart.

Compania are ca obiectiv menținerea unei rentabilități comerciale de 7 - 8%. Cifrele înregistrate în primul trimestru susțin această previziune: volumul total de vânzări al Grupului Bosch, furnizor de tehnologii și servicii, a crescut în primele trei luni din 2011 cu circa 15% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Toate cele trei sectoare de activitate ale concernului german au reușit să-și sporească cifra de afaceri în această perioadă. Aceste evoluții pozitive se reflectă și în numărul angajaților: se estimează că, la nivel mondial, numărul angajaților Bosch va crește cu 15.000 până la sfârșitul anului 2011, ajungând la circa 300.000 de persoane în total. Mai mult de jumătate dintre aceste locuri de muncă urmează să fie create în zona Asia-Pacific, 5900 dintre acestea în China.

Bosch intenționează să angajeze alte 3800 de persoane în Europa de Est și Turcia, precum și 1000 de persoane în America de Nord și 800 în America de Sud. În Germania, compania dorește să creeze, pe parcursul acestui an, circa 900 de noi locuri de muncă.