.

Clienții care vizitează florăriile Floria au de acum posibilitatea de a plăti mult mai simplu, prin intermediul tehnologiei scanării codurilor QR cu telefonul mobil. Serviciul este disponibil prin aplicația mobilPay Wallet, singurul portofel digital din România cu care se pot face plăți în toate mediile – în magazinele online ale comercianților, la casele de marcat sau direct în aplicație. Prin acest parteneriat, mobilPay Wallet oferă clienților Floria o experiență nouă de plată, o premieră pe piața românească, prin alegerea directă a produsului expus și scanarea codului QR special afișat în dreptul acestuia. “Parteneriatul cu NETOPIA mobilPay și implementarea QR code-urilor care permit plata rapidă prin smartphone în florăriile Floria reprezintă un pas important în direcția strategică în care ne îndreptăm din perspectiva digitalizării și diversificării modalităților de plată. Ne bucurăm să fim și în acest context un retailer care susține inovația și simplificarea proceselor prin tehnologie. NETOPIA mobilPay este procesatorul de plăți prin card de pe Floria.ro și deci adoptarea soluției de plată mobilPay Wallet dezvoltată de echipa lor pentru offline este un demers natural”, precizează Adrian Ciucur, CEO Grup Floria
 
Noua modalitate de plată este prezentă în toate cele șase florării Floria din București, Otopeni și Ploiești, în care clienții pot plăti pe loc buchetul dorit, în numai trei click-uri, fără a apela la cash sau la carduri, utilizând funcția Scan&Pay a aplicației mobilPay Wallet. 
 
„Împreună cu Floria introducem pentru prima oară în România afișarea codurilor QR în dreptul produselor din magazin, pentru plata instant prin funcția Scan&Pay a mobilPay Wallet. Reimaginăm astfel întregul proces de plată din magazin și suntem convinși că noua soluție de achitare directă a produselor va fi adoptată rapid și de către alți retaileri care comercializează produse cu intervale de prețuri standardizate, oferind clienților o experiență de cumpărare mult mai rapidă”, precizează Antonio Eram, CEO & Founder mobilPay.com
 
Despre mobilPay Wallet, primul portofel digital din România
 
Lansată în 2013, mobilPay Wallet este cea mai premiată soluţie de plată din România şi primul produs tech românesc premiat şi consacrat în Silicon Valley. Este o aplicație complet gratuită pentru utilizatori, prin care plățile se fac instant din aplicație sau prin scanarea codului QR afișat la casele de marcat sau pe pagina de plată a magazinelor online. 
 
Fiecare plată este securizată, iar utilizatorii mobilPay Wallet achită inteligent, în mii de locuri, online sau offline: la casele de marcat Carrefour Hipermarket și Carrefour Market, Selgros, Carrefour Express Pronto și Cora, facturi de telefonie, internet și TV (Orange, Vodafone, UPC, Telekom), facturi de utilități, reîncărcarea de cartele prepaid, transport public în diferite orașe ale țării, parcări, întreţinere la bloc sau la restaurant. De asemenea, consumatorii pot achita produse şi servicii la peste 6.000 de comercianți online, totul printr-o simplă scanare de QR.
 
În 2017, aplicaţia a primit inclusiv distincţia „Cel mai bun produs fintech”, în cadrul Global Startup Awards, etapa locală, după ce a fost numită, gradual: „Premiera anului în offline” în cadrul Galei No Cash în 2015, premiera anului la categoria „Soluţii de plată nebancare” în cadrul Galei Nocash 2014, şi a obţinut, tot în 2014, primul loc la Mobile Awards România, la categoria Payment.
 
Lansată anul acesta, în luna iunie, versiunea 2.0 a aplicației mobilPay Wallet poate fi descărcată gratuit, din App Store sau Google Play, pe telefoanele smart cu sisteme de operare iOS și Android.