.

Soluția digitală de emitere de asigurări dezvoltată de FintechOS pentru NN Asigurări de Viață a înregistrat în ultimul an peste 15.000 de cereri de asigurare de viață și sănătate, adițional celor emise prin procesul clasic, pe hârtie.
 
Aplicația, dezvoltată pe platforma FintechOS și integrată de NN Asigurări de Viaţă în procesul de vânzare, permite emiterea electronică a cererilor de asigurare pe computere sau device-uri mobile, oferind echipei de vânzări rapiditate, simplitate și mobilitate. Mai exact, soluția FintechOS a contribuit la reducerea cu o treime a timpului de vânzare a polițelor pentru NN Asigurări de Viață. Prin intermediul aplicației, consultanții NN Asigurări de Viață pot prelua rapid datele clienților prin tehnologia OCR (Optical Character Recognition), pot genera automat toate documentele aferente încheierii poliței de asigurare și pot obține semnătura electronică a clienților.
 
Integrarea semnăturii biometrice în procesul de emitere a polițelor a marcat o premieră pe piața din România, aplicația FintechOS fiind prima de acest gen lansată de la omologarea de către Autoritatea de Supraveghere Financiară.
“Susținem activ demersurile grupului NN în cadrul unui parteneriat pe termen lung având ca misiune comună accelerarea inovației şi îmbunătăţirea permanentă a experienţei utilizatorilor finali. Sunt bucuros de gradul mare de adopţie a soluţiei în cadrul NN şi de impactul ei în pozitiv în creşterea business-ului.”, a declarat Teodor Blidăruş, CEO FintechOS.
 
În același timp, NN Asigurări de Viață este prima companie de asigurări de viață care a adoptat o astfel de tehnologie în procesul de vânzare, ca parte a angajamentului companiei pentru transformare digitală, inovație și eficientizare operațională.
Compania FintechOS îşi propune să digitalizeze instituţiile financiar-bancare. Tehnologia FintechOS accelerează procesele de inovaţie şi permite băncilor şi asiguratorilor să dezvolte de până la 10 ori mai rapid noi canale digitale de distribuţie, precum şi noi produse financiare personalizate, accesibile şi moderne. Cu un portofoliu de clienţi precum ERSTE, Vienna Insurance Group, Orange Money, Scotiabank, Hyperion Group (Howden, RKH, Dual), TBI Bank, NN sau Idea Bank şi operaţiuni pe 3 continente, FintechOS se numără în topul celor mai importanţi jucători Fintech la nivel CEE.
 
Despre NN Asigurări de Viaţă
Grupul NN este prezent pe piața românească de peste 20 de ani prin entitățile NN Asigurări de Viață, NN Pensii și NN Investment Partners, perioadă în care și-a extins și diversificat portofoliul de produse și servicii și a derulat o serie de proiecte de inovație digitală de referință în industria de asigurări din România. Prin activitatea și inițiativele sale, NN ajută oamenii să creeze premisele unui viitor mai bun pentru ei și familiile lor, contribuind totodată la dezvoltarea sustenabilă a societății. În prezent, NN Asigurări de Viață este cea mai mare companie de profil de pe plan local, cu o cotă de piață de 35% conform celor mai recente date ale Autorității de Supraveghere Financiară valabile la finalul lunii iunie 2018.
 
 
Sursa: COMUNIC@ȚII Mobile