.

Serviciul Mobilis de la BRD disponibil pentru plata în magazinele online înrolate în sistemul ePayment de la GeCAD

Începând de joi 24 noiembrie cumpărăturile online se pot plăti și de pe telefonul mobil. Inovația aparține companiei GECAD ePayment, membră a Grupului GECAD, și băncii BRD-Groupe Société Générale. Cele două organizații au lansat un nou instrument de plată prin care pun la dispoziția comercianților și cumpărătorilor pe Internet o soluție care îmbină avantajele serviciului de e-commerce și cele ale serviciului de mobile banking.

Prin inovația realizată de GECAD ePayment și BRD, orice vizitator care dorește să achiziționeze bunuri sau servicii dintr-un magazin virtual înrolat în sistemul ePayment poate plăti contravaloarea cumpărăturilor cu ajutorul telefonului mobil prin intermediul serviciului Mobilis.

'Utilizarea a două tehnologii moderne - Internetul și telefonia mobilă '“ oferă consumatorului online și comerciantului pe web încă o modalitate comodă de plată, respectiv de încasare, totodată facilă dar și foarte sigură', spune Cristian Badea, CEO la GECAD ePayment. 'În viitorul apropiat vom implementa și alte modalități de plată online, sporind astfel eficiența magazinelor care utilizează soluția ePayment', a continuat domnul Badea.

'Implementarea de servicii inovative cu rolul de a simplifica viața clienților reprezintă una din prioritățile BRD-Groupe Société Générale. De acum, serviciul de Mobile Banking '“ Mobilis permite clientilor BRD să efectueze plăți de pe telefonul mobil și pentru bunurile achiziționate prin Internet. Prin demersurile sale, BRD-Groupe Société Générale promovează permanent serviciile de plăți electronice care oferă clienților săi accesul facil, de oriunde și în condiții de securitate maximă, la conturile bancare', a declarat Dl. Gheorghe Bavro, Director Adjunct al Departamentului Strategie și Marketing din cadrul BRD-Groupe Société Générale.

Plățile online prin intermediul serviciului Mobilis nu sunt limitate ca sumă iar fraudele sunt excluse. Soluția beneficiază atât de securitatea serviciului de mobile banking Mobilis cât și de sistemul ePayment de detectare a fraudelor.

ePayment a fost lansată pe piața autohtonă pe 15 iulie 2004 iar de atunci la sistemul ePayment au aderat peste 250 de comercianți web. Lunar, pe site-urile acestora se efectuează peste 4500 de tranzacții. În prezent ePayment procesează comenzi cu plata prin card bancar (VISA, MasterCard, Diners, JCB, AMEX), transfer bancar, plata la livrare, microplăți (SMS și DTMF) și BRD-Mobilis, fiind singura soluție completă pentru e-commerce de pe piața românească. Compania și-a lansat serviciile și pe piața internațională în urmă cu câteva luni, sub brandul Avangate.

BRD - Groupe Societe Generale a lansat serviciul Mobilis în luna septembrie a anului 2003, în colaborare cu Orange România. Serviciul de mobile banking a cunoscut o dezvoltare comercială importantă, având la doi ani după lansare peste 3.500 de clienți.

ePayment este o soluție de plăți online și comerț electronic produsă de compania GECAD ePayment International, membră a grupului GECAD. ePayment se adresează în principal mediului de business sau, cu alte cuvinte, tuturor celor care doresc să vândă online și are ca scop principal realizarea unui sistem sigur de plăți online pentru consumatorii individuali. Sistemul are implicații directe asupra întregului comerț electronic românesc întrucât asigură atât comercianților cât și consumatorilor individuali mai multă siguranță și confort în desfășurarea tranzacțiilor pe Internet, atât prin carduri bancare cât si prin alte metode populare de plată online. Pentru mai multe informații: www.epayment.ro/comert-electronic

Grupul GECAD a fost înființat în 1992 iar, după 12 ani de dezvoltare continuă și vânzarea tehnolologiei sale antivirus companiei Microsoft în 2003, s-a transformat într-un grup high-tech cu puternice valențe inovative. Grupul GECAD desfășoară acum operațiuni, prin intermediul companiilor din cadrul său, în domenii precum mail serverele, soluțiile eCommerce, serviciile de tip call-center, serviciile de securitate IT, dar și incubarea de afaceri high-tech și dezvoltarea de noi tehnologii software.

BRD - Groupe Société Générale este cea mai mare bancă privată din România, cu active ce depășesc 5,2 miliarde EUR. Banca are peste 1,7 milioane clienți și operează o rețea de peste 260 de unități. BRD a emis peste 1,15 milioane de carduri și deține un parc de peste 500 de ATM-uri.