.

D-Link, furnizor de soluții complete de networking pentru companii și utilizatori individuali, își organizează operațiunile din Europa de Est. Parte din acest proces, compania extinde responsabilitățile echipei de management din Europa Centrală, pentru a acoperi și regiunea noastră. Mike Lange (foto) a fost numit în poziția de Director of Customer Service, Business Development & Product Marketing pentru D-Link Central & Eastern Europe, cu intrare imediată în vigoare.

Pe de altă parte, André Pasternak va ocupa funcția de Director of the B2B Channel, D-Link Central & Eastern Europe. Acesta va preda una din funcțiile sale anterioare, aceea de Head of Partner Sales din Germania, Austria și Elveția, către Thomas Krause, anterior Senior Key Account Manager responsabil de Elveția, sudul și estul Germaniei. Atât Lange cât și Pasternak au preluat încă din iunie 2010 responsabilități interimare pentru piețe din Europa de Est.

Organizația europeană D-Link pentru centrul si estul Europei a fost înființată atunci, în iunie 2010, iar Thomas von Baross a fost numit VicePreședinte al D-Link Central and Eastern Europe.

Aceste măsuri recente vizează crearea unei structuri standardizate de business în cele două regiuni, strategia fiind orientată către dezvoltarea semnificativă a segmentului business to business, în special pentru canalul de distribuție.

"Mike Lange și André Pasternak sunt manageri remarcabili, D-Link a beneficiat de experiența lor vreme de mulți ani până acum," precizează Thomas von Baross, Managing Director al D-Link (Deutschland) GmbH și VicePreședinte al D-Link Central and Eastern Europe. "Cu ajutorul lor, am dezvoltat și implementat metode de succes pentru vânzările prin canalul de distribuție și suport pentru clienți în Germania, Austria și Elveția. Dorim să profităm de această experiență și să o adaptăm cu succes pentru piețele din Europa de Est. Acest lucru ne va permite să ne bazăm pe o structură stabilă de parteneri, pentru a oferi servicii multiple și a consolida poziția D-Link pe piața de business to business."

Structură multilevel a canalului de distribuție pe piețele est-europene

Similar structurii D-Link din zona centrală a Europei (Germania, Austria, Elveția), structura vânzărilor B2B a fost extinsă și în Europa de Est (Polonia, Cehia, Slovacia, Bulgaria, România, Ungaria) până la sfârșitul anului 2010 sub managementul lui André Pasternak, Head of Sales. Aceasta include introducerea unui program personalizat de parteneriat ce oferă suport specializat resellerilor și integratorilor prin furnizarea de servicii adaptate nevoilor canalului de vânzare, fie că este vorba de companii mici și mijlocii sau de companii de consultanță din sectorul IT.

Managementul eficient de vânzări constituie parte integrantă a administrării optime a inițiativelor partenerilor. Sistemele de raportare tip CRM sau POS, care déjà au fost dezvoltate și adaptate pentru D-Link Central Europe, vor fi folosite și aici. În plus, ca și parte a noii strategii, D-Link a decis să desfășoare ample campanii de marketing. Să recompenseze loialitatea partenerilor actuali și să extindă rețeaua de parteneri, programul exclusiv de bonusare ‘D-Link Business Energizer’, care a fost inițial organizat în Germania, va fi dezvoltat astfel încât să includă estul Europei în 2011. Reselleri specializați din țările est europene vor beneficia astfel de multe training-uri și servicii de informare, dar și de premii atractive.

Extinderea portofoliului de service pentru canalul de distribuție

Alături de măsurile de extindere a rețelei de parteneri, D-Link își intensifică eforturile în direcția ofertelor de servicii și suport în Europa de Est. Mike Lange a devenit acum responsabil de lansarea cu succes a noului model standardizat de prețuri și condiții și de dezvoltarea DAS (D-Link Advanced Services), pachete de servicii bazate pe structurile de suport din Europa centrală. Pentru servicii pre- și post-vânzare, D-Link va face uz de toate resursele pe care le are. Inginerii din D-Link comunică permanent între ei prin intermediul unei platforme virtuale, împărtășind asftel experiențe, cunoștințe și cazuri deosebite. Ca urmare, atât Europa Centrală dar și cea de Est vor beneficia de schimbul de cunoștințe între țări, fără a mai fi limitați de bariere geografice.