.

Creșterea producției industriale începând de anul trecut a permis firmelor din sectorul de manufactură să își revină din șocul crizei economice, iar unul dintre efecte a fost reluarea investițiilor în tehnologia informației, cu efecte rapide în scăderea cheltuielilor operaționale. „Firmele caută o cât mai mare eficientizare a activității, pentru că trebuie să gestioneze cu mare atenție costurile de logistică și producție, mai ales că acum comenzile nu mai vin atât de des ca până spre sfârșitul anului 2008. Planificarea resurselor umane și materiale necesită un grad de automatizare cât mai mare. Soluțiile software pe care Wizrom le implementează la clienții săi au o putere de calcul ce asigură o eficientizare cu 10% până la 25% a costurilor și timpilor de producție, în funcție de procedurile utilizate anterior implementării", precizează Adrian Bodomoiu (foto), Managing Director Wizrom Software.

Această reluare a însemnat pentru grupul de firme Wizrom (Wizrom Software, WizSalary și filialele externe), unul dintre principalii furnizori de soluții informatice integrate pentru managementul afacerii din România, o dublare a cererii de aplicații și servicii de profil din partea firmelor din domeniul manufacturier.

Wizrom Software implementează pentru verticala de business de manufactură o soluție complexă ce are în centru aplicația ERP WizPro – singura de pe piața din România cu funcționalități complete de CRM – și alte câteva aplicații deosebit de utile firmelor de producție: WizSalary (aplicație complexă de salarizare și management de personal), WizTime (aplicație integrată de gestiune a costurilor de manoperă pe utilaje și operații), respectiv Panorama BI (soluție de Business Intelligence).

„Cel mai important avantaj adus de o soluție software este că permite planificarea capacităților de producție, a necesarului de materiale și materii prime, a necesarului de manoperă, respectiv a livrărilor la beneficiar. Avem cazuri în care soluțiile Wizrom au generat scăderi de 20% ale costurilor operaționale în primele 12 luni după implementarea la client", precizează Adrian Bodomoiu.

Firmele de producție care au apelat la Wizrom Software au beneficiat de politici comerciale stimulative, în plus față de avantajele evidente oferite de o soluție inovatoare.

Printre companiile din domeniul manufacturier care au ales Wizrom în ultimele 12 luni se numără Cramele Halewood, Caroli Prod, Romtec S.A, și Jeras Prod.