.

Din iunie Endava își extinde baza operațională prin înființarea unei divizii de consultanță în București, unde până acum avea un centru de coordonare regională.

"Această decizie este determinată de creșterea numărului de clienți pe care îi avem în domeniul financiar-bancar în România, care se află în principal în București, și are scopul de a ne crea condițiile pentru dezvoltarea relațiilor cu clienții existenți și facilitarea unor colaborări noi cu companii din domeniile Telecom și Media", aprecizat Marian V. Popa, Managing Director Endava Eastern Europe.

Noul centrul operațional din București va pune în valoare experiența Endava în IT outsourcing și va avea competențe pentru servicii de consultanță în implementare de soluții de afaceri Microsoft (CRM, DMS, ERP), Business Inteligence, integrare de sisteme IT și realizarea de audituri de securitate - fiind printre puținele companii din regiune acreditate Qualified Security Assesor pentru standardul PCI DSS din domeniul plăților cu carduri.

Pentru echipa din București, Endava va recruta în perioada următoare analiști de business și consultanți, astfel încât să ajungă la 25 de persoane în următorul an, iar activitatea va fi susținută de centrele de dezvoltare software și suport tehnic din Cluj, Iași și Chișinău ale grupului.

Planurile de viitor ale companiei au în vedere dezvoltarea activității centrului operațional din București, astfel încât să depășească 100 de persoane într-un termen de 3 ani.

Divizia de consultanță din București a Endava va fi coordonată de către Adriana Calomfirescu. Adriana este absolventă a Universității Politehnice București, deține un Master în "Sisteme IT cu Arhitectura Deschisa", precum și un Executive MBA. Adriana are peste 10 ani de experiență în proiecte de consultanță, implementare de soluții IT și integrare de sisteme IT, acumulată în companii cum ar fi ICL Fujitsu Services, S&T, Ness Technologies.

"Experiența, baza internațională de clienți, precum și conexiunile de afaceri pe care le avem, ne dau încrederea că acum este momentul cel mai potrivit pentru a investi în România, reușind astfel să fim mai aproape de clienții noștri cu soluții particularizate pentru afacerea lor, și, mai precis, pentru succesul afacerii. În timp ce majoritatea pieței are ca preocupare prețurile de criză, Endava, prin divizia de consultanță din București, este pregătită sa fie alături de clienții săi cu soluții pentru criză", precizează Adriana Calomfirescu.

Endava are în prezent peste 500 de angajați și operațiuni în Marea Britanie, România și R. Moldova. Endava este un furnizor specializat de servicii IT și soluții IT de business pentru domeniile: financiar-bancar, telecomunicații, media și servicii profesionale, având experiență în proiectarea, implementarea și managementul unor sisteme critice de business și digital services pentru unele dintre cele mai mari companii din Europa și SUA.

În România și Moldova, Endava este un furnizor cunoscut de software pentru domeniul financiar-bancar, cele mai bine primite de piață fiind soluțiile Equitas pentru administrarea fondurilor mutuale, fondurilor de pensii și asigurărilor de viață. De asemenea, Endava oferă prin parteneriate încheiate cu furnizori din Marea Britanie soluții specializate pentru trezorerie, factoring, trading, prevenirea spălării banilor și sisteme de plăți.

Pentru mai multe informații despre Endava accesați: www.endava.com