.

Ericsson Money Services a lansat primul dintr-o serie de noi servicii mobile de transfer de bani, denumit Ericsson Money, în șapte țări din Europa. „Din momentul în care telefoanele mobile au devenit populare la nivel mondial, ele s-au și transformat într-un element central al vieții noastre și al modului în care interacționăm cu alții. Ne trimite SMS-uri, folosim Twitter, petrecem ore întregi pe diferite rețele sociale în fiecare lună și folosim servicii de mesagerie instant. Pentru mulți oameni, posibilitatea de a accesa informații și servicii de pe mobil a devenit la fel de instinctivă precum respirația", precizează Semir Mahjoub (foto), vicepreședinte Ericsson și președinte Ericsson Money Services.

Astfel, utilizatorii din Marea Britanie, Franța, Germania, Italia, Spania, Polonia și Suedia se pot înscrie pe www.ericssonmoney.com pentru a primi sau a trimite bani de la și către prieteni si rude, dar și pentru a putea face retrageri de cash. Lansarea acestui serviciu reprezintă primul pas către dezvoltarea unui sistem de servicii financiare mobile comode, eficiente, sigure și rapide care să fie disponibile utilizatorilor din toată lumea.

Pe măsură ce transferurile de bani devin tot mai asemănătoare comunicațiilor mobile, telefoanele mobile devin nu doar cele mai importante elemente pentru modul în care ținem legătura cu cei din jur, ci și elemente vitale în contextul activităților noastre financiare. Astfel, după ce își creează online un portofel electronic mobil, utilizatorii vor putea accesa rețeaua Ericsson Money prin telefon de oriunde și oricând pentru a-și folosi banii așa cum își doresc.

Prin Ericsson Money, utilizatorii pot să își folosească telefoanele personale ca punct de acces către portofelele lor electronice mobile în orice situații, fie pentru a acoperi cheltuieli din vacanță sau, în cazul părinților, pentru a le trimite bani copiilor plecații la studii. Transferul de bani către prieteni sau rude va fi la fel de rapid și de simplu precum trimiterea unui SMS, indiferent că transferul se face către o locație aflată chiar după colț sau către o țară diferită.

Ericsson Money Services intenționează să extindă cât de curând disponibilitatea serviciului Ericsson Money în restul Europei. Utilizatorii vor putea să se conecteze cu alte servicii similare existente la nivel mondial (prin rețeaua Ericsson Money Interconnect), permițându-le astfel utilizatorilor din toată lumea să transfere bani la fel de rapid ca trimiterea unui SMS. Peste nu foarte mult timp, Ericsson va susține și plata instant a facturilor și a achizițiilor din magazine online sau fizice.

„Din punctul de vedere al Ericsson, utilizatorii din ziua de azi, permanent conectați la Internet, ar trebui să aibă aceeași libertate de alegere și acțiune de care se bucură online și atunci când vine vorba despre finanțe. Astfel, numărul de telefon al cuiva, indiferent de locul în care se află acesta, face posibil accesul la servicii financiare și la bani mobili într-un mod cu totul nou. Este un moment important pentru o industrie tânără și suntem nerăbdători să accelerăm ritmul în care oamenii din jurul lumii pot să beneficieze în fiecare zi de servicii online de transfer de bani la fel de simple ca serviciile de comunicații mobile", precizează Mahjoub.