.

Garanti Leasing, marca sub care funcționează compania Motoractive IFN, una dintre principalele companii de pe piața serviciilor financiar bancare din România, a ales soluția Charisma ERP oferită de TotalSoft pentru administrarea activităților și gestionarea resurselor acesteia. Proiectul a demarat cu o etapă de analiză de business, urmând a se finaliza în luna septembrie 2011. „Am ales Charisma ERP în urma unui proces de ofertare complex, la care au participat multe companii cunoscute din piața IT. Această soluție s-a dovedit a fi cea mai apropiată de nevoile de business ale companiei noastre, răspunzând dinamicii existente în momentul de față pe piața de leasing", precizează Okan Yurtsever (foto), Director General Garanti Leasing.

Platforma software va conține, pe lângă sistemul Charisma ERP specific verticalei de leasing, și o componentă de business intelligence, aplicația Charisma Analyzer, o soluție de document management, Charisma Document Management, precum și soluția de self service, e-Care, destinată unei comunicări rapide și eficiente între organizație și partenerii de afaceri.

„Alegerea Garanti Leasing întărește poziția dominantă pe care Charisma a dobândit-o pe piața serviciilor financiare. Am toată convingerea că soluția noastră, prin experiența și numărul mare de implementări pe care le-am avut în ultimii ani, va oferi un suport strategic pentru dezvoltarea operațiunilor de leasing financiar și operațional desfășurate de Garanti Leasing", precizează Liviu Dan Drăgan, CEO TotalSoft.

Soluția Charisma ERP este clasificată de către KPMG ca unul dintre primii 10 furnizori de software de leasing la nivel mondial. Cota de piață de aproape 85% înregistrată de Charisma ERP în domeniul serviciilor financaire (leasing, credit, rate) este rezultatul direct al unei investiții continue în produs, impusă de creșterea accelerată a domeniului în România, în perioada 2005 – 2009. La nivel local, peste 400 de companii naționale și 60 de grupuri multinaționale, a căror cifră de afaceri însumată depășește 20% din PIB-ul României, lucrează cu sistemul Charisma ERP.