.

Blugento, companie clujeană specializată în furnizarea de soluții de eCommerce bazate pe platforma Magento, estimează că vânzările generate de magazinele online prin platforma Blugento vor depăși, anul acesta, 60 de milioane de lei, în contextul în care, anul trecut, vânzările realizate de clienții platformei au fost de 2,5 ori mai mari ca în 2017. „Platforma Blugento s-a dezvoltat foarte mult în ultimul an, atât ca funcționalități, cât și ca expertiză în zona de eCommerce, acoperind tot mai multe dintre nevoile business-urilor mari din comerțul online. Spre exemplu, în 2018, primele 5 cele mai performante magazine online din punctul de vedere al vânzărilor realizate au procesat comenzi de peste 15 milioane de lei prin platforma Blugento”, precizează Sandu Băbășan (foto), CEO Blugento, menționând că, în acord cu evoluția platformei, au fost încheiate parteneriate cu mai mulți clienți cu experiență în eCommerce și cu mult potențial de business. 
 
În acest context, pentru clienții care au deja experiență în retailul online, Blugento lansează pachetul de servicii „Expert”, care sprijină dezvoltarea rapidă și sustenabilă a acestora. Noul pachet de servicii se adresează clienților mari, dispuși să investească în dezvoltarea business-ului lor, costul pachetului variind în funcție de nevoile acestora. 
 
„Ne implicăm în afacerea clientului ca și cum ar fi a noastră, încercăm să găsim cele mai bune soluții și colaborări pentru creșterea business-ului și a veniturilor. Analizăm atât modelul de business din offline, cât și magazinul online și identificăm soluții pentru a crește per total afacerea, nu doar componenta de online”, precizează Sandu Băbășan.
 
Clienții care beneficiază de pachetul „Expert” primesc o serie de upgrade-uri din punct de vedere tehnic și, cel mai important, consultanță specializată pentru dezvoltarea business-ului. Acest lucru presupune alocarea unui consultant business dedicat proiectului lor, care oferă expertiză pe zona de business development, procese de marketing și user experience. De asemenea, clienții primesc un project manager dedicat care rezolvă cu prioritate solicitările acestora.
 
Cum funcționează tot acest proces
 
Consultanții Blugento se implică activ în proiectele clienților. În prima etapă fac cunoștință cu business-ul acestora, cu ce merge bine, cu ce merge mai puțin bine și își însușesc obiectivele retailerilor. Ulterior, vin cu propuneri concrete pentru îmbunătățirea vânzărilor, care țin de: procesul în sine, structură, parteneriate, tot ce au nevoie să crească cifra de afaceri și profitul. Recomandările consultanților se pot extinde chiar și în zona de HR și angajare de personal.
 
Despre Blugento
 
Blugento este o companie clujeană, specializată în furnizarea de soluții de ecommerce bazate pe platforma Magento, cea mai populară platformă de comerț electronic din întreaga lume. Implementarea platformei Blugento permite construirea unui magazin online de la zero, într-o singură zi, clienții având acces la toate funcționalitățile oferite de platforma Magento, adaptate la piața din România din punct de vedere fiscal şi legislativ. Blugento are în prezent peste 300 de clienți şi oferă o gamă completă de servicii de ecommerce, necesare succesului unui magazin online: infrastructură tehnică, hosting, update-uri de securitate, integrare cu servicii de marketing, SEO și alte servicii conexe comerțului online.