.

Management Solutions Factory, prima companie romaneasca independenta de consultanta in selectia si implementarea sistemelor ERP lanseaza un calculator de returnare a investitiei pentru sistemele ERP. Calculatorul va asista vizitatorii site-ului in estimarea timpului de returnare a investitiei si a beneficiilor pe care un sistem ERP le poate oferi.

"Avand in vedere situatia economica actuala, companiile trebuie sa stie daca investitia lor intr-un sistem informatic returneaza o valoare masurabila", precizeaza Sabin Carapcea - Director de vanzari in cadrul Management Solutions Factory.

Calculatorul a fost creat cu date colectate din diverse surse interne si externe si este construit pentru a oferi un estimat al timpului de returnare a investitiei bazat pe costuri tangibile (costuri logistice, de distributie, de achizitie etc) si intangibile ca numar mediu zile de incasare si procent de livrari la timp.

El va folosi ca si input in estimarea investitiei un numar de utilizatori aproximativ furnizat de vizitator. Estimatul de investitie va fi impartit in costuri cu licentele, costuri cu serviciile si alte costuri care pot cuprinde costuri cu baze de date, aplicatii terte, customizari si hardware.

Calculul final va cuprinde un estimat de ROI si un numar de ani de returnare a investitiei.

Calculatorul poate fi accesat la adresa http://www.consultantaerp.ro/CalculatorROI.html