.

mobilPay, serviciul de plăți mobile al Netopia Sistem, a devenit procesatorul de plăți electronice al agenției Vola.ro. În acest an, pe Vola.ro sunt estimate 12.000 de tranzacții cu cardul pentru achiziția de bilete de avion, asigurări medicale de călătorie sau rezervări la hoteluri din întreaga lume, în valoare medie totală de peste 3,3 mil. euro. „Am ales mobilPay ca operator de plăți online datorită recomandărilor pe care le-am primit de la companiile cu care colaborăm. Am apreciat profesionalismul echipei lor", precizează Daniel Truică, Managing Parner Vola.ro.

În primele 6 luni din acest an, pe Vola.ro, au fost înregistrate peste 5.500 de tranzacții online cu cardul, față de 2.300 de plăți pe toată perioada lui 2010. Pentru a doua parte a anului, reprezentanții Vola estimează o creștere de aproape 20% a numărului de tranzacții față de semestrul I, astfel încât, la finalul lui 2011 să înregistreze peste 12.000 de plăți online. Valoarea medie a unei tranzacții se ridică la aproximativ 280 de euro, așa incat valoarea totală a plăților cu cardul estimată pentru acest an depășește 3,3 mil. euro.

„Creșterea mare a numărului de tranzacții înregistrate de Vola.ro și alegerea mobilPay ca și nou procesator ne confirmă eforturile de a promova o platformă de plăți puternica și flexibilă, alături de o ofertă de servicii care stimulează puternic adopția plăților online", precizează Antonio Eram, CEO Netopia Sistem.

Pentru acest an, compania estimează că va procesa prin serviciul mobilPay peste 1,5 milioane de tranzacții online cu cardul, respectiv 40% din piață, în condițiile în care volumul total se va ridica la peste 3,6 milioane de plăți. Printre clienții mobilPay se numără companii importante precum Vodafone, Okazii, eMag etc.

Vola.ro este o agenție de online travel din România, cu o cifră de afaceri în primul semestru al acestui an de peste 6,6 mil. euro, fiind totodată și liderul pieței pe segmentul biletelor de avion online.