.

Produsele din magazinele Okazii.ro vor putea fi plătite online, în urma parteneriatului încheiat cu mobilpay.ro, procesator autohton de tranzacții online prin card bancar și plăți prin SMS. Se estimează că, pâna la sfârșitul anului, pe Okazii.ro vor fi disponibile peste 1.500.000 de produse, din care vor putea fi plătite cu cardul peste 300.000.

Okazii.ro, cea mai mare platformă de comerț online din România, cu peste 1000 de magazine înregistrate, 840.000 de produse disponibile și 2,3 milioane de vizitatori unici lunar oferă utilizatorilor săi posibilitatea de a plăti cu cardul pentru cea mai mare varietate de produse din online-ul românesc.

Okazii.ro și Netopia Sistem, operatorul mobilpay.ro, estimează că cele mai tranzacționate produse prin intermediul plății cu cardul vor fi telefoanele mobile și laptopurile.

În acest moment, conform oficialilor Okazii.ro, în cadrul celui mai accesat magazin virtual din România, vizitatorii sunt interesați cu precădere de computere, telefoane mobile, accesoriile auto-moto, electronice, îmbrăcăminte și încălțăminte. De asemenea, printre cele mai căutate produse se află și obiectele de colecție.

„Implementarea proiectului pentru Okazii.ro a fost o adevărată provocare pentru mobilpay. Consider că parteneriatul cu cel mai mare magazin online din România reprezintă un mare pas înainte pentru comerțul electronic local și o nouă abordare pentru plățile cu cardul din .ro", a declarat Antonio Eram, Founder&CEO al Netopia Sistem.

Prin parteneriatul încheiat cu mobilpay, magazinele din Okazii.ro vor putea beneficia de unelte de plată cu cardul gata implementate, cât și de un comision unic, indiferent de volumul de tranzacționare, de 2,6% din valoarea produsului sau serviciului, în cazul decontării la 15 zile de la finalizarea plății.

"Okazii.ro este primul site din România care oferă plata cu cardul în sute de magazine. Vom pune la dispoziția cumpărătorilor cea mai mare diversitate de produse care vor putea fi plătite cu cardul. Noua modalitate de plată va crește credibilitatea magazinelor din Okazii.ro, fapt ce se va reflecta și în volumul de tranzactii. Okazii.ro a ales mobilpay.ro pentru că s-a dovedit cea mai eficientă soluție locală pentru plățile online", a declarat Virgil Gînjău, Project Manager Okazii.ro. Acesta a subliniat că noul sistem implementat va aduce un plus de imagine magazinelor, pe lângă costurile mai mici de gestionare a tranzacțiilor. Gînjău estimează că numărul comenzilor și al magazinelor de pe Okazii.ro va crește o dată cu implementarea plății cu cardul.

Okazii.ro, website deținut de NetBridge Services, este numărul unu la categoria comerț electronic datorită numărului mare de produse disponibile la vânzare și a vizitatorilor unici lunari.

Lansat în 2006, serviciul de plăți prin telefon mobilpay.ro, operat de Netopia Sistem, a înregistrat o dublare anuală a numărului de tranzacții procesate. La finele anului trecut, mobilpay.ro a fost extins și în zona plăților online prin card bancar, oficialii companiei estimând atingerea unei cote de piață de 30% pe acest segment, până la finele anului.

Despre Netopia Sistem

Netopia Sistem este un furnizor de servicii mobile, mesagerie, marketing și comunicare. Portofoliul de servicii publice al companiei cuprinde: web2sms.ro (cel mai folosit serviciu de mesagerie SMS pentru campanii directe pe telefonul mobil), Mobo.ro (portalul dedicat aplicațiilor pe telefonul mobil, care cuprinde peste1.200 de titluri disponibile, pentru orice model de telefon), meb2sms.ro și MyGOD.ro (platformă games on demand pentru PC).