.

București, 2 octombrie - BRD Societe Generale și GECAD ePayment International anunță lansarea serviciului comun BRD ePayment și încheierea unui parteneriat strategic, o premieră în domeniul comerțului electronic din România.

Obiectivul parteneriatului este furnizarea împreună de soluții de comerț electronic, stabile, sigure și eficiente, tuturor companiilor românești care doresc să își înceapă activitatea comerciala online sau care desfășoară deja tranzacții pe Internet. Acordul va permite și gestionarea în comun, de către GECAD ePayment și BRD Societe Generale, a unor contracte de amploare în domeniul comerțului electronic. BRD ePayment este primul proiect de acest tip desfășurat în România.

'Inovația reprezintă una dintre valorile care ghidează acțiunile BRD, iar domeniul e-commerce are nevoie in acest moment de un impuls puternic pentru a se putea dezvolta in continuare. Consideram ca asocierea noastră cu GECAD ePayment reprezintă acel impuls de care piața romaneasca a serviciilor de e-commerce are nevoie" a declarat Herve Barbazange, Director General adjunct al BRD-Groupe Societe Generale.

'Acordul încheiat astăzi între companiile noastre este un gest firesc pentru o piață de comerț electronic în plină dezvoltare așa cum este cea din România. Ne bucură faptul că, împreună cu BRD, punem bazele unor pratici de comerț electronic profesioniste, la nivel occidental", afirmă Radu Georgescu, președinte al Grupului GECAD.

'Din dorința identificării continue de soluții inovative menite a simplifica viata clienților, BRD pune la dispoziția clienților sai o oferta completa de servicii de banca la distanta, inclusiv servicii de comerț electronic. începând cu lansarea serviciului E-Commerce BRD in ianuarie 2006, BRD se implica activ in dezvoltarea pieței de comerț electronic. Pe aceeași linie a implicării active, consideram ca incheierea unui parteneriat strategic intre o Banca si o companie care oferă soluții integrate de procesare plați online, precum BRD si GECAD ePayment, precum BRD si Grupul GECAD, reprezintă următorul pas al dezvoltării comerțului electronic in România, realizând constituirea unui pol de forța in domeniu", afirmă Gheorghe Bavro, Director Director Cârduri si Canale la distanta in cadrul Departamentului Strategie si Marketing BRD Groupe Societe Generale.

Parteneriatul se înscrie în strategia ambelor companii de dezvoltare a pieței de comerț electronic în România. Alături de oferta comercială, colaborarea presupune derularea unor proiecte comune de informare a publicului, comercianți și cumpărători deopotrivă, asupra beneficiilor tranzacțiilor online.

Punerea în comun a resurselor celor două organizații oferă comercianților online autohtoni un beneficiu dublu: accesul la o soluție completă de comerț electronic, alături de susținerea oferită de un jucător principal în piața de servicii financiar-bancare. "Practic, ca urmare a acest parteneriat, orice magazin virtual care alege soluția BRD ePayment beneficiază de suportul și expertiza celor două companii în domeniul tranzacțiilor online" afirmă Carmen Sebe, CEO la GECAD ePayment. 'Ne așteptăm ca numărul afacerilor online dar și cel al cumpărătorilor pe Internet să crească ca urmare a efortului nostru comun", adaugă Carmen Sebe.

ePayment® este o soluție de plăți online și comerț electronic dezvoltată de compania GECAD ePayment International, membră a grupului GECAD. BRD ePayment se adresează tuturor celor care doresc să vândă online și are implicații directe asupra întregului comerț electronic românesc întrucât oferă atât comercianților cât și consumatorilor individuali mai multă siguranță și confort în desfășurarea tranzacțiilor pe Internet.

Serviciul BRD ePayment este disponibil de astăzi în toate filialele BRD Societe Generale din țară sau prin specialiștii GECAD ePayment. Mai multe detalii despre ofertă se pot obține de pe site-urile celor două companii (www.brd.ro și www.epayment.ro)