.

Visa Europe a semnat un acord de parteneriat cu Monitise plc pentru dezvoltarea și furnizarea de servicii de plată mobile băncilor membre Visa Europe și instituțiilor financiare din Europa. După șase ani de eforturi și o investiție de 500 milioane euro făcută de Visa Europe într-un nou sistem de procesare a plăților interbancare în Europa, acordul urmează să valorifice această platformă și să contribuie la accelerarea dezvoltării și comercializării serviciilor și plăților mobile pe scară largă. „Am creat un serviciu de procesare interbancară fără precedent în Europa. Acordul încheiat ne plasează acum pe o poziție incontestabilă care ne permite să livrăm servicii mobile la o scară și cu o eficiență de procesare incredibile pe scena serviciilor mobile, băncile membre Visa Europe având astfel capacitatea de a oferi direct servicii de plată mobile clienților – consumatori și comercianți", precizeaza Peter Ayliffe (foto), CEO Visa Europe.

Parteneriatul exclusiv asigură accesul Visa Europe la tehnologia mobilă de ultimă generație a Monitise. Monitise va fi un motor de dezvoltare avansată pentru Visa Europe, astfel încât să le asigure băncilor membre tranzacții rapide pe piața serviciilor de plăți mobile în Europa. Inițial, va fi vorba de dezvoltarea platformei mobile a Visa Europe pentru plățile mobile contactless, anunțuri pe telefonul mobil și plăți între persoane fizice, dar și de administrarea contului, aplicații de fidelizare și comerț electronic mobil.

„Acest acord reprezintă un important pas înainte în relația dintre Monitise și Visa Europe. Utilizatorii de plăți și servicii bancare mobile care dețin smartphone-uri își verifică situația contului de 16-18 ori pe lună, în medie, adică de trei ori mai mult decât prin serviciile bancare oferite pe internet. Suntem onorați de acest parteneriat exclusiv cu Visa Europe datorită căruia consumatorii vor putea beneficia de inovațiile tot mai numeroase din domeniul operațiunilor financiare mobile", precizeaza Alastair Lukies, Director Executiv al Monitise plc.