.

După ce eMAG.ro a implementat în luna iunie plățile în rate fără dobândă în parteneriat cu GE Garanti Bank, până la finele acestui an alți peste 300 de comercianți pe Internet vor lansa noua metodă de plată, conform estimărilor Netopia Sistem, operatorul mobilPay.ro, procesator autohton de tranzacții online prin card bancar și plăți prin SMS.

Astfel, posesorii cardurilor de credit Bonus Card de la GE Garanti Bank vor putea achiziționa în 2 până la 12 rate fără dobândă produsele din peste 300 de magazine online partenere mobilPay.ro.

Noua soluție de plată vine astfel în întâmpinarea comercianților online în contextul actualei crize economice. "Posibilitatea ca utilizatorii să efectueze cumpărături în rate va susține comercianții în această perioadă economică dificilă și îi va ajuta să își crească vânzările", precizează Antonio Eram, Founder&CEO al Netopia Sistem, operatorul mobilPay.ro.

Acesta a mai adăugat că, deși clienții vor efectua plata în rate, comercianții vor primi suma integral în funcție de perioada de decontare aleasă.

„Alternativa de a plăti în mai multe rate va impulsiona cu precădere vânzările pentru produsele cu prețuri ridicate, clienții profitând astfel de avantajele noii soluții", a mai afirmat Antonio Eram. Potrivit estimărilor oficialului Netopia Sistem, utilizatorii magazinelor online vor achiziționa în rate mai ales produse electrocasnice și IT.

eMAG.ro este primul partener mobilPay.ro, soluția de plăți în rate fără dobândă fiind oferită prin intermediul cardurilor de credit Bonus Card, emise de GE Garanti Bank.

"Suntem primul magazin online din România care a introdus plata cu cardul în rate. Oferim această facilitate pentru întreaga ofertă, peste 30.000 de produse IT, electronice și electrocasnice, în prezent fiind posibilă achiziția în 12 rate fără dobândă și 3 luni de grație. Căutăm în permanență să implementăm soluții cu valoare reală pentru clientul final, așa cum este cea de plată în rate cu cardul direct de la calculatorul propriu", spune Radu Apostolescu, director marketing eMAG.ro

Totodată, pe lângă posibilitatea de a plăti în mai multe rate fără dobândă, posesorii Bonus Card pot efectua pentru prima dată în România cumpărături online gratuite, folosind bonusul acumulat pe card.

„Implementarea plății în rate fără dobândă în magazinele online aduce un plus de valoare programului de loialitate Bonus Card, prin faptul ca bonusul acumulat poate fi acum utilizat și pentru plăți online, luând în considerare preferința în creștere a multor clienți pentru acest tip de plăți", a concluzionat Ilgaz Kaya, Director Carduri al GE Garanti Bank.

Despre Netopia Sistem

NETOPIA Sistem este lider pe piața din România în domeniul comunicării prin sms și în ceea ce privește microplățile cu telefonul mobil, prin serviciile web2sms.ro, respectiv mobilPay.ro.

Cu peste 35 de milioane de sms-uri livrate în 2009 și relații contractuale cu toti operatorii de telefonie mobilă din România, web2sms.ro deține 50% din piața locală de servicii de comunicare și marketing mobil.

Lansat în 2006, serviciul de plăți prin telefon mobilPay.ro a înregistrat o dublare anuală a numărului de tranzacții procesate, ajungând la o cotă de piață de 80% în 2009. La finele anului trecut, mobilPay.ro a fost extins și în zona plăților online prin card bancar, oficialii companiei estimând atingerea unei cote de piață de 30% pe acest segment, până la finele lui 2010.

Netopia Sistem, companie înființată în 2003, are o prezență activă și în Silicon Valley, unde a inaugurat în 2008 un birou propriu. În iunie 2010, Netopia a devenit prima companie românescă premiată în cadrul unei competiții din Silicon Valley, cu tehnologia mobilPay.ro. Aplicația românească s-a situat în top 3 cele mai votate tehnologii in cadrul primei expoziții dedicate start-up-urilor prezente în centrul mondial al giganților din domeniul IT.

Despre eMAG

Lansat în 2001 ca un magazin online de sisteme de calcul și produse de birotică, eMAG se număra printre creatorii pieței de comerț electronic din România. Adaptarea permanentă a serviciilor la realitățile pieței și orientarea către client au propulsat și au menținut eMAG în poziția de lider constant al pieței, ajungând în prezent cel mai mare retailer național specializat de produse IT. eMAG are un portofoliu în care se regăsesc atât produse și soluții IT și de comunicații, cât și echipamente electronice, oferta sa extinzându-se permanent. Compania operează magazinul www.emag.ro precum și cinci showroom-uri în București, Iași, Ploiești, Cluj și Timișoara.

Despre Bonus Card

Bonus Card, cardul de credit emis de GE Garanti Bank, este primul card de credit multi-brand cu cip din România, un instrument de plată inteligent care îi răsplătește pe consumatori cu bonusuri de fiecare dată când fac cumpărături. În rețeaua de peste 3.400 de magazine partenere din România, utilizatorii acestui card pot achiziționa produse în rate fără dobândă și pot câștiga bonusuri din valoarea cumpărăturilor achitate cu Bonus Card. Bonusurile colectate în urma tranzacțiilor pot fi folosite ulterior pentru cumpărături gratuite în cadrul acestei rețele.