.

Aproximativ 80,000 de burgeri au fost comandați de bucureșteni în numai șapte luni de la lansarea aplicației Glovo în România. Dacă ne imaginăm acești hamburgeri puși unul peste altul, aceștia ar depăși înalțimea turnului Burj Khalifa din Dubai, cea mai înaltă clădire din lume. „Cele mai simpatice cereri, au fost la categoria Orice. De exemplu, un utilizator ne-a cerut prin această categorie să îi trimitem un curier cu mașină care să îl ajute la repornirea bateriei mașinii. Foarte dese sunt comenzile de curierat prin care utilizatorii aflați la birou cer ridicarea ochelarilor sau a laptopurilor uitate acasă. Livrăm adesea și buchete de flori sau cadouri last minute, atunci când te trezești că ai uitat de ziua unui coleg de birou sau a apărut o invitație neprevăzută”, precizează Victor Răcariu, General Manager Glovo Romania.
 
Până în acest moment, peste 300,000 de produse au fost comandate prin intermediul aplicației din cele opt categorii. Cele mai multe comenzi au fost în categoriile de restaurante, supermarket și curierat.
 
 
Glovo și-a câștigat rapid popularitatea în rândul bucureștenilor datorită unor servicii noi pe piața  aplicațiilor de livrare, acelea prin care poți să comanzi orice de oriunde din oraș sau servicii de curierat cu livrare in următoarele 60 de minute. Laptele praf, scutecele pentru copii dar și articolele de sport au fost în topul comenzilor făcute de utilizatori la categoria Orice. Serviciul de Curierat din aplicație permite livrarea de documente sau recuperarea obiectelor uitate acasă, la prieteni sau la birou, precum ochelari, chei și genți pentru ora de sport.
 
 
Revenind la livrările de mâncare, cele mai comandate produse, după burgeri, sunt cartofii prăjiți, kebap-urile și pizza. Dacă în timpul săptămânii, orele de pranz reprezintă intervalul cel mai popular pentru comenzi, în weekend, seara este momentul când bucureștenii folosesc cel mai mult Glovo.
 
În total, în 2018, curierii Glovo, numiți gloveri, au parcurs peste 770.000 de km, adică distanța de la Pământ la Lună și înapoi.
 
În lunile următoare clujenii, timișorenii și ieșenii vor putea și ei să comande orice au nevoie din orașele lor prin Glovo. 
 
Despre Glovo
 
Glovo este o aplicație care îți permite să comanzi și să livrezi orice produs, din și în perimetrul orașului în care te afli. Aplicația s-a lansat pe piața din România în luna mai 2018. La nivel global, aplicația are peste 2,5 milioane de utilizatori și 10.0000 de parteneri. Glovo operează în toate marile capitale din Europa și EMEA, precum Roma, Madrid, Paris, Istanbul și Casablanca dar și 9 țări din America de Sud precum Brazilia, Argentina, Chile și Panama. Glovo este astfel prezent în 79 de orașe din 21 de țări și urmează să se mai extindă în 2019.