.

În ultima lună, aproximativ 300 proprietari de site-uri din circa 500 chestionați au răspuns pozitiv la propunerea procesatorului mobilpay.ro de a introduce plățile online prin card, fără să plătească nici un comision pe tranzacțiile desfășurate.

Campania lansată în data de 18 octombrie are ca principal scop impulsionarea pieței locale de plăți online. Astfel, orice comerciant care își activează contul și face prima tranzacție până la 31 decembrie va beneficia gratuit de platforma de plăți mobilPay, iar timp de 3 luni nu va plăti nici un comision pentru tranzacțiile desfășurate. După perioada de gratuitate, comerciantii vor beneficia în continuare de cel mai bun comision de pe piață, care pornește de la 2,3% + 0.1 euro pe tranzacție, indiferent de volumul acestora.

Cele aproximativ 50 de magazine care deja și-au instalat platforma de plăți mobilPay în ultima lună, au efectuat peste 2000 tranzacții, ceea ce demonstreaza că posibilitatea de a plăti online atrage un număr mare de clienți, încă din primul moment.

„Rezultatele parțiale ale campaniei sunt peste așteptări. Urmează un sezon de vârf în vânzări, așa încât comercianții vor profita din plin de posibilitatea de a vinde online produsele și serviciile, fără nici un cost. Se pare că estimarile noastre inițiale, de circa 200 de site-uri noi care vor oferi până la finele anului posibilitatea de plată cu cardul, vor fi depășite", precizează Antonio Eram, CEO Netopia Sistem.

Serviciul mobilPay.ro a fost lansat în 2006 în zona plăților prin SMS, pentru ca în 2009 să fie extins și în zona plăților online prin card bancar. Astfel, în acest moment, mobilPay.ro este singura platformă din Romania care oferă ambele sisteme de plăți. Totodată, de la lansare, nici o fraudă nu a avut loc prin platforma mobilPay, un argument în plus pentru români ca să folosească cu încredere cardul la cumpărături de pe site-urile autohtone.