.

Intel Corporation a raportat pe 20 aprilie un profit per acțiune și un venit record, atât pe baza raportării GAAP, cât și non-GAAP. În baza rezultatelor non-GAAP, venitul înregistrat de Intel a fost de 12,9 miliarde $, venitul operațional de 4,3 miliarde $, profitul net de 3,3 miliarde $ și profitul per acțiune de 59 cenți. În cazul rezultatelor GAAP, compania a raportat pentru primul trimestru al anului un venit de 12,8 miliarde $, un venit operațional de 4,2 miliarde $, un profit net de 3,2 miliarde $ și un profit per acțiune de 56 cenți. Compania a generat aproximativ 4 miliarde $ cash din operațiuni, a plătit dividende în valoare de 994 milioane $ și a folosit 4 miliarde $ pentru a recumpăra 189 de milioane acțiuni.

"Venitul primului trimestru este record pentru Intel, datorită creșterii procentuale de două cifre a venitului anual pe toate segmentele majore de produs, din toate regiunile geografice", precizează Paul Otellini (foto), Intel president și CEO. "Aceste rezultate remarcabile, combinate cu strategia Intel pentru cel de-al doilea trimestru, ne vor ajuta să obținem o creștere mai mare de 20% a venitului anual".

Comparație financiară Non-GAAP

Rezultate trimestriale

 

T1 2011

vs. T4 2010

vs. T1 2010

Venit

12,9 miliarde $

În creștere cu 12%

În creștere cu 25%

Venit operațional

4,3 miliarde $

În creștere cu 7%

În creștere cu 25%

Profit net

3,3 miliarde $

În creștere cu 3%

În creștere cu 34%

Profit per acțiune

59 cenți

În creștere cu 5%

În creștere cu 37%

Rezultatele Non-GAAP exclud anumite achiziții și cheltuieli legate de acestea și taxele aferente.

 

Comparație financiară GAAP

<!--[if gte mso 9]>Normal0
falsefalsefalse
EN-AUX-NONEX-NONEMicrosoftInternetExplorer4
<![endif]--><!--[if gte mso 9]><![endif]--><!--[if gte mso 10]>

<![endif]-->

Rezultate trimestriale

 

T1 2011

vs. T4 2010

vs. T1 2010

Venit

12,8 miliarde $

În creștere cu 12%

În creștere cu 25%

Venit operațional

4,2 miliarde $

În creștere cu 3%

În creștere cu 21%

Profit net

3,2 miliarde $

Aceeași valoare

În creștere cu 29%

Profit per acțiune

56 cenți

Aceeași valoare

În creștere cu 30%

Cele mai importante rezultate ale primului trimestru (GAAP):

• Venitul PC Client Group a crescut cu 17%, venitul grupului Data Center a crescut cu 32%, venitul altor grupuri Intel architecture a crescut cu 70%. Microprocesorul Intel® Atom™ și chipsetul au înregistrat un venit de 370 milioane $, creștere procentuală de 4%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut;

• Prețul mediu de vânzare (PMV) al microprocesoarelor a crescut secvențial;

• Marja brută a fost de 61 de procente;

• Cheltuielile de R&D plus MG&A au fost de 3,7 miliarde $, puțin peste așteptările companiei;

• Câștigul net provenit din investiții de capital, dobânzi și altele a fost de 213 milioane $, conform așteptărilor companiei;

• Rata efectivă de impozitare a fost de 28%, apropiată de estimarea de 29% a companiei;

• Compania a folosit 4 miliarde $ pentru a recumpăra 189 de milioane de acțiuni;

• În acest trimestru, compania a încheiat achiziția Infineon Wireless Solutions și McAfee Inc. Ambele achiziții au contribuit cu 496 milioane $ la venitul companiei;

• Primul trimestru al anului 2011 a avut 14 săptămâni de business, având în vedere faptul că Intel a realiniat anul fiscal al companiei cu calendarul anual.

Perspectivă de business

Perspectiva de business a companiei Intel exclude potențialul impact al unor achiziții, cesionări sau alte activități de business similare care pot fi finalizate după 19 aprilie.

T2 2011 (GAAP, dacă nu este formulat altfel)

• Venit: 12,8 miliarde $, plus sau minus 500 milioane $;

• Venit Non-GAAP: venitul prognozat, excluzând anumite achiziții care ar putea influența rezultatele, este de 12,85 miliarde $, plus sau minus 500 milioane $;

• Marjă brută exprimată procentual: 61%, plus sau minus câteva procente;

• Marjă brută exprimată procentual, Non-GAAP: marja prognozată, excluzând anumite achiziții și costuri aferente care ar putea influența rezultatele, este de 62%, plus sau minus câteva puncte procentuale;

• Cheltuieli, R&D plus MG&A: aproximativ 3,9 miliarde $;

• Amortizarea achizițiilor intangibile: aproximativ 75 milioane $;

• Impactul investițiilor de capital, dobânzilor și altele: câștig de aproximativ 50 milioane de $;

• Depreciere: aproximativ 1,2 miliarde $;

Întregul an 2011

• Marjă brută exprimată procentual: 63%, plus sau minus câteva procente;

• Marjă brută exprimată procentual, Non-GAAP: marja prognozată, excluzând anumite achiziții și costuri aferente care ar putea influența rezultatele, este de 64%, plus sau minus câteva puncte procentuale;

• Cheltuieli, R&D plus MG&A: 15,7 miliarde $, plus sau minus 200 milioane $;

• Amortizarea achizițiilor intangibile: aproximativ 260 milioane $;

• Taxe: aproximativ 29% pentru trimestrele 2,3,4;

• Depreciere: aproximativ 5 miliarde $, plus sau minus 100 milioane $;

• Cheltuieli de capital: 10,2 miliarde $, plus sau minus 400 milioane $;

• 2011 va avea 53 de săptămâni de business, față de 52 cât sunt de obicei. Compania Intel a realiniat anul fiscal cu calendarul anual.

Pentru informații suplimentare referitoare la rezultatele Intel și la perspective accesați comentariul CFO de la adresa: www.intc.com/results.cfm

Situația perspectivei de business

Pe durata trimestrului, reprezentanții corporației Intel pot reitera perspectivele de afaceri în timpul întâlnirilor private cu investitori, analiști de investiții, jurnaliști și alții. De la sfârșitul zilei lucrătoare de 3 iunie, până la publicarea comunicatului de presă referitor la rezultatele financiare ale celui de-al doilea trimestru din 2011, Intel va intra în "quiet period". În acest interval perspectivele economice publicate în comunicatele de presă ale companiei și în declarațiile depuse la SEC vor fi considerate istorice, referindu-se la perioada de dinainte de "quiet period" și nefiind actualizate de companie.

Factori de risc

Declarațiile de mai sus și oricare altele din acest document care se referă la planuri și așteptări în T2 2011, pe tot anul și în viitor, au aspect de predictibilitate și implică o serie de riscuri și elemente necunoscute.Cuvinte precum "anticipativ", "așteptări", "intenții", "planuri", "dorințe", "încercări", "estimativ", "este posibil", "ar trebui" și variații ale acestora se referă la declarații de prognoză. Declarații care se referă la estimări, evenimente incerte sau supoziții sunt identificate de asemenea ca elemente ale unei prognoze. Mulți factori pot influența rezultatele actuale ale companiei Intel, iar diferențele dintre previziunile prezente ale Intel în ceea ce privește acești factori poate face ca rezultatele reale să difere față de rezultatele exprimate în aceste declarații estimative. Momentan, Intel consideră că următorii factori pot juca un rol important în obținerea unor rezultate reale diferite de estimările companiei:

• Cererea poate să difere față de așteptările Intel, din cauza unei serii de factori ce include

schimbări în condițiile de business și economice; acceptarea de către consumatori a produselor Intel și ale concurenței; schimbări în obiceiul de comandă al clienților, incluzând anulări (contramandări, rezilieri) și schimbări la nivelul registrului de clienți. Potențiale probleme apărute în furnizarea de tehnologie de cea mai înaltă generație rezultate în urma incidentelor din Japonia ar putea genera o diferență între cererea utilizatorilor și așteptările companiei Intel;

• Intel își desfășoară activitatea în industrii foarte competitive, caracterizate de un procentaj

mare de costuri fixe sau greu de redus pe termen scurt, și cerere de produs foarte variabilă și greu de previzionat. Venitul și procentul marjei brute sunt afectate de programarea introducerii pe piață a produselor Intel și de cererea pentru aceste produse, pe măsura în care sunt acceptate pe piață; de acțiuni ale competitorilor, inclusiv reduceri și lansări, programe de marketing și modificări ale prețurilor, și de răspunsul Intel la aceste acțiuni; problemele în furnizarea resurselor și materialelor; abilitatea Intel de a răspunde prompt progreselor tehnologice și de a încorpora noi caracteristici în produsele sale.

• Procentajul marjei brute ar putea varia semnificativ față de așteptări din cauza

schimbărilor la nivelul venitului, mixt produs-preț, costuri de inițiere a activității, variații în evaluarea inventarului, inclusiv variații legate de momentul în care produsele vor fi puse la vânzare, stocuri în exces sau ieșite din uz, randament de producție, schimbarea prețului per unitate, probleme în cadrul procesului de fabricație/asamblare și costuri asociate, capacitatea de utilizare.

• Cheltuielile, în special unele legate de marketing și cheltuielile de compensație, precum și

cheltuieli legate de restructurare și ajustarea valorii activelor variază în funcție de nivelul cererii de produse Intel și al venitului și profiturilor.

• Rata de impozitare previzionată este calculată în funcție de legea actuală a impozitării și

de profitul realizat. Rata de impozitare poate fi influențată de legea din jurisdicția unde se stabilesc și sunt taxate ulterior profiturile; de modificările în evaluările creditelor, beneficiilor și deducerilor; de deciziile derivând din auditarea efectuată de către diferite autorități financiare, incluzând plata dobânzilor și a amenzilor.

• Pierderile sau câștigurile din titlurile de capital, a dobânzilor și altele pot să difere

față de așteptări, depinzând de câștigurile sau pierderile realizate din vânzarea sau schimbul de titluri; pierderile sau câștigurile din metodele de investiții a titlurilor de capital, cheltuielile de depreciere cu privire la titlurile de creanță, precum și de capitaluri proprii și alte investiții, ratele dobânzilor, soldul de numerar, taxe în valoare justă a instrumentelor derivate.

• Marea parte a portofoliului investițiilor pe termen lung este formată din companii din

segmentul memoriilor flash, iar un posibil declin al acestei piețe sau schimbări în planurile managementului nostru referitoare la investițiile în acest segment de piață pot conduce la cheltuieli suplimentare, cheltuieli de restructurare, precum și câștiguri/pierderi în investițiile de capital, a dobânzilor și altele.

• Rezultatele financiare ale Intel pot fi influențate de condiții economice neprielnice,

sociale, politice și fizice/de infrastructură în țări unde Intel, clienții săi sau furnizorii săi își desfășoară operațiunile, incluzând conflicte armate și alte riscuri de natură civilă, dezastre naturale, probleme de infrastructură, maladii și fluctuații ale cursului valutar.

• Rezultatele financiare Intel pot fi afectate de calendarul de închidere a achizițiilor și

înstrăinărilor.

• Rezultatele Intel pot fi influențate de efecte adverse asociate cu defecțiuni ale produselor,

erate (deviații de la specificațiile publicate), litigii sau probleme regulatorii referitoare la proprietatea intelectuală, acționariat, clienți, antitrust și altele, precum litigiile și problemele regulatorii descrise în rapoartele Intel SEC. O hotărâre nefavorabilă ar putea include daune monetare sau o emitere către noi a unui ordin de interzicere de producere sau vânzare a unuia sau a mai multor produse. Acest lucru se opune practicii de afaceri particulare, afectând capacitatea noastră de a realiza produse, sau care necesită alte remedii, cum ar fi acordarea de licențe obligatorii de proprietate intelectuală.

O discuție detaliată referitoare la factorii care pot afecta rezultatele Intel a fost inclusă în raportul SEC, alături de un raport referitor la anul fiscal finalizat la 25 decembrie 2010.

Webcast despre rezultatele financiare

Intel a organizat un webcast public pe site-ul Investor Relations, www.intc.com, de unde utilizatorii vor putea descărca un material MP3 sau vizualiza o înregistrare video.

Intel își propune să raporteze rezultatele financiare obținute în cel de-al doilea trimestru al anului 2011 pe 20 iunie 2011. Imediat