.

Cu ocazia apropierii sărbătorilor de iarnă, Intel Corporation a scăzut prețurile SSD-urilor și a introdus un nou model din seria premiată Intel Solid-State Drive (SSD). SSD-urile pot înlocui hard disk-urile dintr-un calculator pentru a oferi o creștere substanțială a performanței notebook-urilor sau desktop-urilor. "În fiecare an, de Crăciun, utilizatorii sunt în căutarea celor mai noi gadget-uri. Anul acesta, odată cu scăderea prețurilor, SSD-urile devin componente mainstream ce au capacitatea de a oferi independent o îmbunătățire considerabilă a performanței unui PC", precizează Troy Winslow (foto), director of product marketing pentru Intel NAND Solutions Group. "Prin înlocuirea vechiului HDD cu un SSD Intel, utilizatorii pot revitaliza viața calculatorului, prin oferirea unei viteze de calcul semnificativ mai mari".

Pentru cumpărătorii care sunt în căutarea unui gadget high-tech care să-i ajute în folosirea intensă a PC-ului sau pentru gaming, SSD-urile Intel ajută la îmbunătățirea performanței sistemului cu până la 56%1. SSD-urile pot substitui HDD-urile sau pot fi puse complementar acestora într-un notebook sau desktop pentru a îmbunătăți performanța în secvența de boot, la deschiderea fișierelor și la folosirea aplicațiilor. Neavând componente în mișcare, SSD-urile Intel dețin o fiabilitate crescută și consumă mai puțină energie, comparativ cu HDD-urile tradiționale.

Noul preț al SSD-ul Intel® X25-M Mainstream SATA este acum de 179$/SSD, la achiziționarea a 1000 de unități, pentru varianta de 80GB. Acesta oferă spațiu suficient pentru a stoca sistemul de operare, aplicații de birou și personale, precum și mii de melodii, poze, clipuri video și alte tipuri de fișiere. Utilizatorii pot opta pentru dublarea capacității de stocare cu un SSD X25-M de 160GB pentru 399$. Intel a introdus de asemenea și o versiune de 120GB la prețul de 239$, produs care oferă cel mai bun raport dolar/GB din întreaga serie de SSD-uri Intel X25-M.

O altă opțiune este "boot drive-ul" Intel X25-V de 40GB, la prețul de 99$, aceasta fiind recomandată pentru cei care folosesc desktopuri și doresc o îmbunătățire a vitezei sistemului de operare și a aplicațiilor.

Pentru a beneficia de performanțele superioare oferite de SSD-uri, utilizatorii pot instala un astfel de dispozitiv singuri, pot apela la un specialist în IT sau pot achiziționa un sistem nou ce are SSD-ul integrat, de la HP, Lenovo sau alți parteneri Intel. Pentru a facilita transferul de date sau clonarea informațiilor de pe un HDD vechi către un SSD, Intel oferă aplicația Intel® Data Migration Software. Cu ajutorul acestei aplicații informațiile de pe vechiul drive, inclusiv sistemul de operare, aplicațiile, documentele și setările personale pot fi transferate în doar câteva minute. Intel® Data Migration Software poate fi descărcat gratuit de pe site-ul www.intel.com/go/ssdinstallation.