.

ASTINVEST a lansat prima soluție integrata de plată prin SMS si administrare a locurilor de parcare publice din România – www.smsparking.ro, soluție care se adresează instituțiilor publice sau regiilor autonome care au in subordine administrarea parcărilor din zonele publice urbane.

Telefonul mobil este cel mai utilizat mijoc de comunicare din România, conform studiului ANCOM, în semestrul 1 / 2009 existând 24,4 milioane de utilizatori activi de telefonie mobilă (135% din populația României) dintre care: 14,75 milioane de utilizatori cu cartele preplătite de telefonie mobilă active si 9,66 milioane de utilizatori cu abonament de telefonie mobilă, din care: 2,89 milioane de utilizatori persoane juridice (29,9%) si 6,77 milioane de utilizatori persoane fizice (70,1%).

SMSParking.ro oferă suport de tranzacționare prin SMS, pe numere scurte (7xyz) premium rate (cu valori cuprinse între 0.30 - 3 EUR + TVA), pentru principalii operatori de telefonie mobilă din Romania: Vodafone România, Orange România si Cosmote România, acoperind 100% din populația României si venind in beneficiul populației cu o soluție interactivă, performantă, sigură și usor de utilizat prin care se pot plăti, în deplină sigurantă, locurile de parcare.

Pentru utilizatorul final plata se face trimitând un SMS cu numarul de înmatriculare al autovehiculului la un număr scurt, cu suprataxă (7xyz), în functie de localitate, moment în care este taxat instant și primeste un SMS de confirmare, prin care se menționează datele de identificare ale plătii (număr de înmatriculare, interval orar de valabilitate, cod tranzacție și localitatea). Timpul pe care un utilizator îl va aloca de acum înainte pentru plata unei parcări este de maxim 15 secunde, timp necesar pentru compunerea SMS-ului.

Avantajele principale pentru administratorul parcării sunt numeroase, dintre care amintim următoarele:

- Reducerea costurilor cu tipărirea biletelor și menținerea punctelor de vânzare a biletelor dar și a punctelor de distribuție

- Reducerea costurilor cu colectarea fiselor de la taxatoarele automate si minimizarea riscurilor de spargere si vandalizare ale acestora

- Creșterea numărului de utilizatori care plătesc biletul, câștigând astfel utilizatorii care se grăbesc și sunt în întârziere sau cazurile în care nu există un punct de vânzare a biletelor

- Monitorizarea în timp real a încasărilor din biletele de parcare, prin vizualizarea rapoartelor grafice online, inclusiv rapoarte comparative cu perioade anterioare

Pentru utilizatorul final, timpul și efortul dedicat plătii locului de parcare sunt minime, ajungând la maxim 15 secunde:

- Parcarea poate fi prelungită printr-un simplu SMS, în orice moment, oriunde s-ar afla utilizatorul, fără a mai fi nevoit sa ajungă din nou la mașină pentru a cumpara / marca un nou tichet.

- Evidența / decontarea tuturor plăților pentru utilizator se va realiza direct pe factura de telefonie mobilă pe care o primește de la operator sau se va scădea din creditul prepaid.

- Utilizatorul nu mai este nevoit să parcurgă drumul până la automatele de parcare, să caute monede sau să aștepte la cozi, plata acum se va putea face pe drumul de la mașină spre obiectiv.

SMSParking.ro™ este o solutie completă, bazată pe platforma de cloud computing de la Microsoft®, Windows® Azure, care permite scalabilitatea nelimitată a solutiei in funcție de utilizarea la un anumit moment. Livrarea soluției se face prin Internet, în regim Software as a Service (SaaS) intr-un mediu securizat, ce poate fi accesată în orice moment, folosind un browser web, de către operatorul parcării. Acesta poate vizualiza în timp real, într-o aplicatie web, în orice moment, situația plății biletelor prin SMS și a situației deconturilor lunare (plăți încasate sau în curs de încasare).

SMSParking este o soluție dezvoltată in Romania, de către ASTINVEST (www.astinvest.com), companie fondată in 1997, cu sediul in Baia Mare, Al. Odobescu Nr. 2, companie ce operează din 2007 urmatoarele servicii SMS: www.smslink.ro, cea mai avansată platformă de mobile marketing din România si www.smslink.eu/md/, platforma de mobile marketing pentru Republica Moldova