.

Primăriile au la dispoziție o soluție informatică care facilitează încasarea taxelor datorate de cetățeni și informarea acestora asupra sumelor pe care le au de plătit. iTAXCollect reprezintă un sistem integrat de management al colectării impozitelor și taxelor la nivelul administrației locale, asigurând calculul eficient și rapid al acestora. „Soluția iTaxCollect ține pasul cu orice modificare legislativă, nefiind necesară întreruperea celorlalte activități. Astfel, în momentul intrării în vigoare a actului normativ în baza căruia se face modificarea/adăugarea în sistem, toate activitățile de control și statistică pot fi efectuate în orice moment de către persoanele autorizate", precizează Lăcrămioara Bârseti, director SIVECO Applications în cadrul SIVECO Romania.

Soluția din portofoliul SIVECO Romania centralizează datele stocate, automatizează procesul de calcul și de actualizare a datelor, simplifică și fluidizează procesul de colectare a datelor, facilitează administrarea sistemului și actualizarea parametrilor de calcul, permițând un mod de calcul mai eficient al impozitelor.

Aplicația iTAXCollect conține două componente interconectate: iTAXCollect Management System - produs de back-office destinat utilizării în cadrul direcțiilor de impozite și taxe locale din administrația publică locală - și Internet TAXCollect, componentă software destinată atât informării cetățenilor prin internet sau infochioșc, cât și efectuării de plăți electronice.

Soluția iTaxCollect poate fi integrată cu alte soluții furnizate de SIVECO Romania administrației publice: SIVECO Business Analyzer, SIVADOC (Document Management), Registrul Agricol, Infochioșc, SIVECO Portal.