.

Visa Europe împreună cu Cornèr Bank au lansat Visa CodeSure - un card ce permite consumatorilor să genereze un cod unic prin simpla introducere a codului PIN folosind tastatura aflată chiar pe card. Acest card revoluționar face tranzacțiile online mult mai ușoare, în același timp putând fi folosit și la bancomate și la comercianți. Cardul are și funcționalitatea contactless care permite plata articolele cu valoare mică (sub 40 franci elvețieni), prin simpla trecere a cardului prin fața dispozitivului de plată.

Cornèr Bank este primul emitent din lume care a introdus această tehnologie combinată și va emite noul card pentru câteva mii de consumatori în următoarele luni. „Vrem să oferim clienților noștri posibilitatea de a-și face cumpărăturile online fără nicio grijă. Internetul a devenit un important canal de cumpărături pentru consumatorii elvețieni, care cumpără online produse în valoare de aproximativ 6 miliarde de franci elvețieni în fiecare an. Cu această nouă tehnologie revoluționară, frauda online va continua să scadă semnificativ, deoarece posesorii de carduri trebuie să tasteze codul PIN la fiecare tranzacție online, prevenind astfel utilizările neautorizate. În combinație cu tehnologia contactless, cardul va revoluționa modul de plată al consumatorilor, asigurând rapiditatea serviciului și securitatea, precum și acceptarea la nivel mondial", precizează Alessandro Seralvo, Director, Cornèrcard.

Cardul de plăți Visa CodeSure este dotat cu un ecran de opt caractere alfanumerice, o tastatură cu 12 taste și o baterie integrată în card, proiectată astfel încât să dureze timp de trei ani.

„Visa este încântată de lansarea acestui card de plăți, în premieră, împreună cu Cornèr Bank. Această soluție exclusivă oferită de Visa este o modalitate extrem de convenabilă de garantare a unui nivel de securitate al plăților online similar celui de care se bucură în prezent cardurile cu cip și PIN. Visa CodeSure nu se aplică doar cumpărăturilor online, ci permite organizațiilor să folosească acest card și în locul altor sisteme online care necesită conectare pentru a accesa, de exemplu, servicii bancare online și prin telefon și rețelele private virtuale corporative.", precizează Sandra Alzetta, Director Inovații în cadrul Visa Europe.

Visa a efectuat numeroase teste pentru a verifica durabilitatea, siguranța, fiabilitatea și securitatea produsului în unele dintre cele mai importante laboratoare și de către experți în domeniu înainte de lansarea comercială. De la dezvoltarea sa în 2009, testele Visa CodeSure efectuate cu ajutorul a opt bănci europene și a posesorilor acestora de carduri din mai multe țări, inclusiv Elveția, au arătat că, în cazul cumpărăturilor online, participanții spun că își vor folosi mai des cardurile pentru tranzacții care nu necesită prezența fizică a cardurilor (70% au răspuns afirmativ) și că au încredere în siguranța oferită de noul card (86% au răspuns afirmativ). Consumatorii vor beneficia acum de un proces simplu și direct atunci când își vor face cumpărăturile online, fără a mai fi nevoie să se înregistreze sau să folosească un dispozitiv separat sau, mai important, fără a trebui să țină minte alte parole suplimentare.

Practic, cardul Visa CodeSure permite demonstrarea faptului că posesorul real al cardului este cel care a realizat tranzacția, deoarece este cel care deține cardul și singurul care cunoaște codul PIN.

Procesul de validare a tranzacției online constă în trei pași simpli:

1) La efectuarea cumpărăturilor online sau la conectarea pentru accesarea unui serviciu bancar online, posesorul cardului activează procesul de autentificare apăsând butonul pentru opțiunea „Verified by Visa" de pe tastatura cardului.

2) Atunci când i se cere, consumatorul introduce codul PIN folosind tastatura integrată în card.

3) Pe afișajul cardului va apărea un cod de acceptare unic, iar acesta va fi apoi folosit de către posesorul cardului la autentificarea unei tranzacții online standard de tip Verified by Visa.

Funcționalitatea contactless, integrată acum în card permite efectuarea plăților la POS în mai puțin de o secundă. Cu ajutorul tehnologiei wireless cu rază scurtă de acțiune, detaliile despre plată sunt transferate în siguranță între un card cu cip și un terminal POS special adaptat. Cardul de plăți trebuie doar trecut prin fața terminalului, fără a mai fi introdus efectiv sau plasat într-un dispozitiv POS pentru plăți contactless.

· La accesarea băncii online, posesorul de card primește un cod numeric dinamic de la bancă

· Posesorul cardului introduce codul în cardul Visa CodeSure pentru a confirma astfel că este vorba despre o solicitare din partea băncii proprii

· Posesorului cardului i se va cere să introducă PIN-ul în card, după introducerea, verificarea și aprobarea codului dinamic de la bancă.

· Se creează astfel un cod de acceptare unic pentru accesul la serviciile bancare online, garantându-se reciproc securitatea tranzacției în cazul ambilor participanți.

Aceste etape se aplică și la realizarea unei tranzacții prin telefon, cu ajutorul Visa CodeSure.