.

  • Primul site dedicat donatiilor online www.donatiionline.ro a fost lansat vineri 24 iunie 2005 sub patronajul Ministerului Culturii și Cultelor
  • În sistem s-au înscris până acum 58 de organizații neguvernamentale, care au împreună, peste 300.000 beneficiari

CENTRAS - Centrul de Asistență pentru Organizații Neguvernamentale, împreună cu partenerii săi, companiile GECAD ePayment și WebDev, au lansat astăzi, sub patronajul Ministerului Culturii si Cultelor primul site dedicat donațiilor online.
Primele donații online au fost oferite de Excelența Sa Domnul Jonathan Scheele, șeful Delegației Comisiei Europene în România, Excelența Sa Domnul Hervé Bolot, ambasadorul Republicii Franceze în România și Doamna Mona Muscă, ministrul Culturii și Cultelor.

Serviciul de donații online permite oricărei persoane fizice sau juridice să transfere electronic, de pe propriul card, suma dorită către organizația sau proiectul pe care le preferă. Astfel, donatorul nu va mai fi obligat să se deplaseze la sediul organizației în cauză sau la bancă pentru a trimite banii în contul în care dorește. Donatorii pot fi susținători români sau din străinătate, mecanismul fiind la fel de ușor accesibil și din țară dar și din afara țării.

Beneficiarii programului sunt ONG-uri din România. Pentru a fi înscrise pe site, este suficient ca acestea să completeze un formular de înscriere și să atașeze un set de documente care să susțină informațiile despre organizație. Pe baza acestor informații, o comisie evaluează bonitatea organizației care aplică pentru înscrierea în sistem. În sistem s-au înscris până acum 58 de organizații neguvernamentale, care au împreună, peste 300.000 beneficiari, activează în 20 de județe ale țării și au adus în ultimii cinci ani finanțări de peste 27 milioane EUR pentru comunitățile în care sunt active.

Cum funcționează donațiile online?

  • Site-ul www.donatiionline.ro cuprinde o bază de date cu organismele către care se pot face donații. Informațiile despre aceste organisme sunt disponibile atât în limba română cât și în limba engleza astfel încât vizitatorul poate să vizualizeze detaliile activităților și să se decidă asupra organizației către care își va îndrepta sprijinul financiar.
  • După stabilirea sumei pe care dorește să o ofere, donatorul efectuează plata prin card bancar Visa și MasterCard '“ plățile fiind procesate de către GECAD ePayment. Donatorii pot plăti cu orice card VISA sau MasterCard, de debit sau de credit, pentru care banca emitentă a cardului autorizează tranzacțiile pe Internet cu cardul. Plata se face în sistemul 3D Secure.
    Indiferent dacă este un card românesc sau internațional și indiferent de valuta cardului, sumele vor fi încasate în echivalent ROL/RON, conform cursurilor de schimb VISA/MasterCard bancare.
  • În fiecare lună, sumele colectate prin site și plătite prin card bancar în luna anterioară vor fi transferate de către CENTRAS în contul fiecărei organizații, care va putea beneficia direct de ele. Plățile prin virament vor fi gestionate și urmărite direct de către fiecare organizație în parte.

CENTRAS (Centrul de Resurse pentru Organizații neguvernamentale) este o organizație neguvernamentală înființată în 1995, CENTRAS are ca obiective:

  • să contribuie la creșterea capacității instituționale a ONG-urilor din România;
  • să contribuie la o mai strânsă cooperare în cadrul sectorului neguvernamental și în egală măsură cu administrația publică, mass-media, cetățenii și sectorul profit;
  • să dezvolte modele de succes replicabile în vederea îmbunătățirii activităților ONG-urilor.

Printre activitățile sale de tradiție se numără: organizarea Formului Național al Organizațiilor Neguvernamentale din România și asistența oferită organizării de forumuri județene, editarea revistei "Atitudini", actualizarea bazei de date online - www.centras.ro/database și oferirea de instruire organizațiilor din România. Detalii la www.centras.ro

ePayment este o soluție de plăți online și comerț electronic produsă de compania GECAD ePayment International, membră a grupului GECAD. ePayment se adresează în principal mediului de business sau, cu alte cuvinte, tuturor celor care doresc să vândă online și are ca scop principal realizarea unui sistem sigur de plăți online prin intermediul cardurilor bancare pentru consumatorii individuali. Sistemul are implicații directe asupra întregului comerț electronic românesc întrucât asigură atât comercianților cât și consumatorilor individuali mai multă siguranță și confort în desfășurarea tranzacțiilor pe Internet.
Detalii la http://www.epayment.ro/comert-electronic

Webdev ofera servicii profesionale de realizare site-uri Web si aplicatii Internet dinamice, avand un portofoliu de clienti din Romania, SUA si Germania. Folosind creativitatea si experienta dobandita in dezvoltarea aplicatiilor internet, Webdev vine in intampinarea clientilor prin construirea si dezvoltarea site-urilor Web personalizate si adaptate modelului de afacere al fiecaruia dintre acestia. De asemenea, Webdev ofera servicii de gazduire web pentru site-uri si aplicatii Web.
Detalii pe www.webdev.ro si www.ename.ro