.

În urma unui parteneriat semnat între cele două companii, Printec Group va distribui pe piața din Sud-Estul Europei soluțiile software performante ale companiei Alaric dedicate plăților electronice. Cu sediul central în Atena și cu o prezență activă în 15 țări din Sud-Estul Europei, Printec va vinde, livra și oferi suport pentru soluțiile Alaric ultra performante de comutare de plată„Authentic"și de prevenire a fraudelor „Fractals", în toate țările în care operează. "Odată cu creșterea fraudelor în Sud-Estul Europei, Printec apreciază că instituțiile au nevoie de soluții sofisticate, moderne, care să gestioneze atât detectarea și prevenirea fraudelor cât și comutareaplăților. Produsele Alaric și prezența puternică a Printec în regiune se îmbină perfect pentru piața Sud-Est europeană", precizează Steve Whiting, Business Development Director al Alaric.

Alaric este dezvoltatorul și furnizor de motoare de plată și produse destinate prevenirii fraudei. Produsele Alaric sunt deja folosite de mai mult de 20 de bănci din regiune, însă colaborarea cu Printec va accelera expansiunea sa pe piață.

Printec, lider în domeniul automatizării tranzacțiilor din Sud-Estul Europei, a selectat compania Alaric în conformitate cu strategia sa de a colabora cu cei mai buni furnizori de soluții de plată. Sistemul de comutare de plată „Authentic" al Alaric poate fi furnizat „preintegrat"cu soluțiile „Fractals" de prevenire în timp real a fraudei. Aceasta reprezintă o abordare unică, modernă a plăților prin plasarea solutiilor inteligente de prevenire a fraudei în centrul de comutare a plăților.Flexibilitatea platformei deschise o transformă în înlocuitorul perfect pentru sistemele vechi și demodate.

Soluțiile softwareAlaric rulează la un cost minim, pe platforme deschise, care ajută clienții să reducă pierderile cauzate de fraudă și să accelereze procesarea plăților, reducându-și, în același timp, costurile de infrastructură. Ca și Alaric, Printec are o reputație excelentă pentru serviciile oferite clienților săi, pentru cunoștințele și expertiza pe piața europeană, ceea ce creează premizele unui parteneriat de succes.

"Ne dorim să fim capabili de a oferi clienților noștri, între care se numără mari cumpărători, emitenți și procesatori, cele mai bune soluții de comutare de plată și de prevenire a fraudei. Noi credem că prin parteneriatul cu Alaric creăm valoare pentru clienții noștri, permițându-le să proceseze, monitorizeze și să conducă ecosistemele lor de plăți electronice într-un mod mai sigur, fiabil, flexibil și eficient", precizează Vassilis Mathioudakis, Director de Marketing și Product Development.