.

Printec Group, liderul pieței automatizării tranzacțiilor în domeniul financiar-bancar din sud estul Europei si VeriFone, principalul furnizor de solutii electronice de plata, au organizat împreună o serie de evenimente pentru clienții și partenerii săi, anunțând cele mai noi dezvoltari tehnologice ale soluțiilor destinate tranzacțiilor automatizate. Denumit generic "Leading the Cross-vertical Automated Transactions Wave", evenimentul face parte din roadshow-ul organizat de cele două companii în Atena, Bucresti, Sofia, Zagreb și Bratislava. "Trăim într-o lume în care sistemele self-service și tranzacțiile electronice prin utilizarea cardurilor de credit sau debit cunosc o dezvoltare tot mai rapidă și mai largă, atingând acum noi sectoare de activitate precum micii producatori, retaileri, servicii de transport public, companiile de asigurări sau organizații guvernamentale", precizează Vassilis Mathioudakis, Product Development și Marketing Manager, Printec Group. "În lumina acestor dezvoltări, extinderea portofoliului de soluții destinate automatizării tranzacțiilor a fost pentru noi un pas firesc în evoluția companiei. Suntem pregătiți să răspundem solicitărilor tuturor clienților cu tehnologii de ultimă generație și soluții complexe."

În mediul de business actual, piața soluțiilor EFT/POS este dominată de noile tendințe tehnologice, standarde de reglementare din ce în ce mai riguroase și nu în ultimul rând, de nevoile tot mai variate ale consumatorilor. Tehnologii precum LAN, GPRS, WiFi, display-uri touchscreen, intefețe de utilizator cu functionalități dintre cele mai diverse și capacități sporite de memorie, sunt cele care indică evoluția viitoare a piețelor de tranzacții automatizate la nivel mondial. Noul val de dezvoltare a acestor soluții nu putea fi condus decât de furnizori de tehnologii de top cum sunt VeriFone și Printec, care dezvoltă și implementează sisteme de ultimă generație cu noi functionalitati menite sa usureze interacțiunea cu consumatorul final și brandul său.

Soner Casur (foto), Vice Președinte, South East Europe, VeriFone, precizează: "Interesul constant pentru sporirea productivității afacerilor și creșterea eficacității muncii au generat o presiune enormă asupra pieței financiar-bancare, dar și asupra micilor producatori, mai ales în condițiile unei crize economice fără precedent în lume. Din aceste considerente, am continuat inovațiile în domeniul automatizării tranzacțiilor și am fost mereu atenți la nevoile clienților noștri. Tehnologiile wireless și NFC sunt „VIP-urile" acestui an, VeriFone punând tot mai mult accent pe dezvoltarea și promovarea lor."

Evenimentul desfășurat la București s-a axat în principal pe promovarea celor mai noi generatii de echipamente, tehnologii și solutii cu aplicabilitate imediată pe piața financiar-bancară din Romania, dar și furnizorilor de servicii telecom, operatorilor de transport, retailerilor, direcțiilor din administrația publică precum și procesatorilor de tranzacții. Mai exact, au fost puse în discuție tehnologii precum Near Field Communications (NFC), Payware pentru dispozitivele mobile (smartphone-uri transformate în terminale externe pentru plăți), precum și soluții de check-out și self-scanning, Pay@pump sau sisteme de colectare automată a datelor utilizatorilor.