.

De aproape 10 ani, rețeaua de magazine Interex, deținută de CDE R Interex România, membră a Groupement des Mousquetaires (Intermarche), utilizează sistemul integrat de gestiune a afacerii furnizat de BITSoftware - Socrate+ ERP - pentru un control sporit la nivel de departament, magazin și conducere, precum și pentru optimizarea proceselor interne și eficientizarea comunicării între departamente și magazin.

Socrate+ ERP acoperă toată activitatea comercială și financiară a companiei, prin modulele Comenzi furnizori, Cumpărări, Vânzări, Stocuri, Încasări, Plăți, Contabilitate, Mijloace Fixe și Salarii. Transmiterea datelor între sediul central și magazine se face prin replicare, permițând partajarea datelor relevante și circulația eficientă a informațiilor între sedii, asigurând informarea în timp real a conducerii. Se realizează astfel un control foarte bun al distribuirii informațiilor legate de nomenclatorul articolelor, politica de prețuri, vânzări, cumpărări etc. În prezent, cele 12 magazine CDE R Interex administrează cu Socrate+ ERP un număr de aproximativ 40.000 de articole de larg consum, provenind de la peste 300 de furnizori.

Zilnic, 12.000 de clienți trec pragul magazinelor, în fiecare lună fiind realizate peste 400.000 de tranzacții.

„Sistemul are tot ceea ce e nevoie pentru a putea administra eficient activitatea magazinelor și a depozitelor noastre. Cu Socrate+ avem o imagine de ansamblu asupra mărfii, de la momentul intrării până la vânzare, iar acest lucru reprezintă un mare avantaj pentru noi în lupta cu concurența", a spus Alin Ilie, directorul de IT al CDE R Interex.

Despre CDE R Interex

CDE R Interex face parte din Groupement des Mousquetaires (care operează supermarketurile Intermarché, precum și magazinele specializate Ecomarché, Netto, Bricomarché, Vêti, Roady și Restaumarché). Cu aproximativ 4 000 puncte de vânzare în Europa și o cifră de afaceri de 34,8 miliarde de euro, Groupement des Mousquetaires este unul dintre cei mai importanți distribuitori en-gros de pe continent. Groupement des Mousquetaires a fost fondat în Franța în 1969 și are peste 130,000 colaboratori în Portugalia, Spania, Belgia, Polonia și în Balcani.

În 2002, CDE R Interex a deschis primul său magazin din România, numit Interex. Rețeaua numără în prezent 12 magazine, situate în Ploiești, Giurgiu, Focșani, Târgu Jiu, Satu Mare, Râmnicu Vâlcea, Târgoviște, Constanța, Sibiu, Vaslui, Drobeta Turnu Severin și Bârlad. Astăzi, CDE R Interex are aproximativ 500 de angajați.