.

Reuters Group și Microsoft au anunțat pe 30 septembrie că își vor interconecta rețelele de mesagerie instantanee. Cei peste 100 milioane de utilizatori ai serviciului Microsoft MSN Instant Messaging, vor putea comunica în timp real cu cei peste 50.000 de utilizatori activi săptămânal din instituțiile financiare ce formează baza de clienți a serviciului de mesagerie lansat în primăvară de Reuters. Agenția a încheiat deja un contract de interconectare și cu rivalul tradițional al Microsoft, America Online, divizia Internet a Time Warner, dar și cu divizia Lotus a IBM. America Online, cel mai mare furnizor de mesagerie instantanee pentru consumatorii individuali, oferă și un sistem pentru corporații. AOL are în jur de 60 milioane utilizatori activi pe lună la serviciile ICQ și AIM. Lotus este principalul furnizor de sisteme de mesagerie instantanee folosite de corporații. Reuters speră să încheie curând un acord și cu Yahoo, al treilea mare furnizor de mesagerie instantanee al lumii. Noul serviciu interconectat Reuters va deveni disponibil în primul trimestru din 2004. Utilizatorii MSN nu vor putea trimite mesaje către utilizatorii AOL; doar utilizatorii MSN și AOL vor putea comunica direct cu utilizatorii Reuters. Mesageria instantanee este utilizată de firmele din media și de agențiile de știri pentru a câștiga clienți și a mări dependența clienților de serviciile lor. Persoanele ce se bazează pe rețeaua de mesagerie instantanee a companiei pentru a-și face munca sunt mai puțini dispuși să treacă la o firmă rivală. Mesageria instantanee se bazează pe text, dar diferă de e-mail prin faptul că operează în timp real și lasă utilizatorii să vadă dacă alții sunt sau nu online. Odată implementată interconectarea, utilizatorii MSN și AOL din toată lumea vor avea acces la cei mai buni profesioniști financiari printr-un sistem de mare performanță complet compatibil cu reglementările în vigoare. Conversațiile pe Reuters Messaging pot fi înregistrate de utilizatori și auditate, în cazul în care înregistrările sunt cerute de autorități. Reuters speră că noile sale parteneriate vor oferi companiilor de servicii financiare o cale rapidă și eficientă de comunicare cu clienții lor și chiar să preia comenzi prin acest sistem.
Rivalul Reuters, Bloomberg, are un serviciu de mesagerie binecunoscut, care este considerat de experții din industrie ca unul din motivele cheie ale loialității clienților săi.
Reuters și Bloomberg furnizează știri și date de piață în timp real pentru bănci, agenți bursieri și manageri de fonduri din toată lumea.