.

Romsys, unul dintre principalii furnizori de soluții și servicii informatice din România și membru al concernului austriac New Frontier Holding, anunță rezultate financiare în creștere pentru anul financiar 2010. Astfel, cifra de afaceri a companiei pentru anul trecut a fost de 42 de milioane de Euro, asigurând Romsys un loc în Top 3 integratori de sistem din România.

„În 2010 a trebuit să ne dovedim flexibilitatea și capacitatea de a-i susține pe clienți, atunci când au avut nevoie, pentru a-și eficientiza operațiunile și pentru a profita de oportunitățile pieței. Pe plan intern, am consolidat echipa și am numit în pozițiile cheie oameni noi, cu o viziune și o abordare nouă," precizează Horațiu Berdilă (foto), CEO Romsys. „Ne bucurăm că cifrele pe care le anunțăm astăzi dovedesc succesul strategiei și deciziilor operaționale, fiind încurajatoare pentru realizarea obiectivului pe care ni l-am propus anul acesta."

Orientarea companiei în 2010 către soluții de eficientizare și analiză s-a dovedit o strategie de succes. Activitatea Romsys pe segmentul financiar-bancar a înregistrat o creștere de peste 34 %, în principal pe baza activității de optimizare a sistemelor informatice bancare și de instalare sau întreținere a rețelelor de automate bancare. De asemenea, creșterea ratei de absorbție a fondurilor europene la nivelul întregii economii și aplicarea cu strictețe a normelor Uniunii Europene cu privire la sistemele de management electronic integrat al organizațiilor din sectorul public au oferit oportunitatea primelor proiecte din surse europene derulate de către Romsys.

Pe fondul creșterilor înregistrate de Romsys în 2010, compania s-a concentrat și pe creșterea și dezvoltarea echipei, care a ajuns la 340 de specialiști, certificați pentru utilizarea celor mai noi și performante tehnologii. Romsys și-a continuat din acest punct de vedere creșterea organică, și are la ora actuală una dintre cele mai puternice echipe de specialiști SAP, continuând să investească în pregătirea personalului prin sesiuni de specializare în domenii precum comunicațiile sau sistemele de securitate.

Printre proiectele importante în care Romsys a fost implicat în anul 2010 se numără cel de implementare a serviciilor de e-guvernare pentru Oficiul Național al Registrului Comerțului, primul proiect realizat de Romsys pe fonduri europene; proiectele din sectorul financiar – bancar și cel al asigurărilor precum: ATM-uri pentru ING Bank, instalarea unui sistem informatic bazat pe servere Oracle Exadata la Unicredit-Èširiac Bank, extinderea funcționalităților bazei de date CEDAM pentru Consiliul de Supraveghere a Asigurărilor precum și extinderea rețelei de telemedicină de urgență prin conectarea a 16 puncte medicale la spitalul clinic de urgență Floreasca.

Rezultatele financiare anunțate sunt și rezultatul consolidării parteneriatelor Romsys cu producători IT de talie mondială. Astfel, pe parcursul anului 2010, Romsys a continuat relația cu furnizori de top din domeniul tehnologiei, iar, cu unii dintre aceștia, nivelul de parteneriat a fost dus la nivele superioare. Astfel, în 2010 Romsys a devenit singurul Symantec Platinum Partner din România, a devenit partener gold în cadrul SAP Partner Edge și Cisco Silver Partner - certificări ce atestă nivelul ridicat de competență al angajaților și experiența în proiecte.

"Pentru anul în curs ne-am fixat ca obiectiv creșterea cotei de piață prin consolidarea și dezvoltarea competențelor și prin orientarea spre solutii noi, de tip managementul performanței și analiză. Lucrăm deja în această direcție iar climatul economic general, maturitatea echipei, precum și revenirea treptată a investițiilor din domeniul IT ne vor susține cu siguranță în atingerea acestor obiective," precizează Horațiu Berdilă.