.

Compania Senior Software urmărește creșterea vânzărilor online pentru clienții săi prin achiziția unui pachet de 49% din acțiunile ContentSpeed, un puternic producător local de soft pentru comerțul electronic. În prezent, Senior Software este cel mai dinamic furnizor de sisteme informatice de management al afacerilor pentru IMM-uri. Alături de sisteme specializate și know-how, compania oferă cea mai avansată platformă tehnologică de tip ERP pe care gestionează afaceri în valoare de 600 de milioane de euro pentru clienții săi.

Managementul Senior Software își motivează simplu hotărârea de a achiziționa ContentSpeed: "Decizia a pornit de la nevoia clienților Senior Software - distribuitori și producători deopotrivă (majoritatea vând în Key Accounts, retail tradițional, Horeca) - de a-și extinde vânzarea prin Internet. În condițiile consolidării canalelor de vânzări tradiționale, comerțul online va înregistra o explozie în următorii ani, creștere de care dorim ca toți clienții Senior Software să beneficieze", declară Daniel Toma, Director General Senior Software.

"Am decis să le oferim soluția completă, specializată: ERP (Enterprise Resource Planning), cumulat cu portal online sub forma de One Stop Shop și expertiza unui specialist în domeniu. Am găsit în ContentSpeed un furnizor cu know-how, capabil să ofere clienților o platformă specializată și modalitatea de a folosi sistemele pentru a garanta obținerea rezultatelor dorite în e-commerce", precizează Toma, Director General Senior Software.

Obiectivul Senior Software este să își consolideze poziția de cel mai dinamic furnizor de soluții informatice pentru IMM-uri. Strategia companiei merge pe două coordonate. Senior Software oferă cele mai puternice instrumente de business din România: ERP, CRM, BI, SFA (specializate pe domenii de activitate: producție, distribuție, servicii, retail). Acestora li se adaugă know-how-ul unor experți capabili de a ajuta companiile să recupereze rapid investiția în sisteme informatice și să-și crească vânzările.

Preluarea ContentSpeed de către Senior Software este un proces etapizat: "Tranzacției inițiale de 20.000 de euro i se adaugă investiții inițiale pentru anul 2011 în valoare de peste 120.000 de euro, prin care vom accelera creșterea companiei: 20% în infrastructură - sediu și sisteme informatice pentru managementul afacerilor, 40% în servicii de marketing, HR, financiare, logistice, administrative, 40% în resurse umane: training și angajări", precizează Daniel Toma. În momentul acesta, ContentSpeed are 9 angajați, urmând ca până la sfârșitul anului să aibă 20.