.

OE Investments, companie de pe piața plăților instant, a lansat pe 29 iunie, în România serviciul de plăți QIWI. Primele terminale QIWI sunt deja disponibile în București. În prezent, terminalele QIWI permit efectuarea plăților de încărcare pentru serviciile principalilor operatori de telefonie mobilă, cum ar fi Orange România, Vodafone România și Cosmote Romanian Mobile Telecommunications. Terminalele sunt instalate în principalele centre comerciale și în zonele foarte aglomerate din București. În viitorul apropiat, serviciile de plată QIWI vor fi disponibile în marile orașe din România, cum ar fi Cluj, Iași, Galați și Constanța.

„OE Investments este lider pe piața plăților instant în majoritatea țărilor în care este prezentă. Ne mândrim cu cea mai dinamică evoluție pe piața plăților instant, prin urmare lansarea noastră în România reprezintă o etapă normală și extrem de importantă în dezvoltarea noastră, alte lansări urmând să aibă loc în Bulgaria, Slovacia, Polonia și Ungaria. Intenționăm să instalăm cel puțin 500 de terminale în România până la sfârșitul anului și să extindem gama de plăți acceptate adăugând furnizori de servicii internet, jocuri on-line, televiziune comercială, bilete la operă, bilete de avion și alte servicii, în funcție de nevoile clienților noștri", declară Alexandru Oancea, Director Comercial al QIWI.

Compania își desfășoară activitatea atât prin propriile terminale, cât și printr-o rețea de agenți, companii sau antreprenori francizați care au posibilitatea de a prelua terminalul în proprietatea lor și de a se conecta la centrul principal de procesare.

OE Investments este o companie europeană care deține două dintre cele mai mari sisteme de plăți, OSMP și e-port, serviciul de plată QIWI, sistemul electronic QIWI Wallet și sistemul de publicitate QIWI, fiind prezentă în 13 țări din Eurasia, Africa și America Latină.

În 2009, cifra de afaceri a OE Investments s-a ridicat la 10,8 miliarde euro. Numărul utilizatorilor unici este de 80 de milioane în fiecare lună, iar aceștia au efectuat, în 2009, 3,69 miliarde de tranzacții prin intermediul sistemelor de plăți oferite de OE Investments. Clienții au posibilitatea de a plăti serviciile a peste 1.500 de furnizori prin cele peste 200.000 de terminale de acceptare plăți.