.

ShopMania a lansat aplicația destinată creării de magazine online pe Facebook – Social Cart. Aplicația este gratuită și le permite tuturor deținătorilor de magazine online să își creeze o platformă dedicată de vânzare pe Facebook și să o integreze pe paginile proprii din cadrul rețelei de socializare. „Am construit Social Cart din dorința de a pune la dispoziția magazinelor online un nou canal de vânzare, într-unul dintre cele mai importante medii sociale ale momentului. Aplicația oferă posibilitatea de a valorifica în mod direct potențialul comunității de fani create în jurul unui magazin online sau al unui brand. Prin intermediul magazinului online de pe Facebook, utilizatorii retelei de socializare pot iniția procesul de cumpărare în cadrul magazinului online direct din interiorul Facebook", precizează Arthur Rădulescu (foto), director general Asesoft Net.

Instalarea aplicației ShopMania Social Cart pe paginile Facebook are loc în câteva minute, iar generarea propriu-zisă a magazinului online pe Facebook se realizează prin intermediul contului ShopMania și al unui fișier de produse aparținând magazinului online. Gestionarea magazinului online de pe Facebook nu implică niciun efort suplimentar, deoarece toate informațiile prezente în catalogul de produse al magazinului sunt actualizate automat și pe Facebook.

„Odată cu dezvoltarea acestei aplicații, am vizat exploatarea imensului potențial al platformelor de socializare în favoarea comerțului online. Un utilizator Facebook interesat de un produs promovat în cadrul platformei trebuia până acum să parcurgă o serie de pași intermediari pentru a ajunge la achiziția articolului respectiv. Aplicația ShopMania elimină toate aceste acțiuni adiționale pe care utilizatorul Facebook trebuie să le realizeze, efectele fiind creșterea eficienței campaniilor de marketing și, bineînțeles, conversia mult mai rapidă a fanilor în clienți efectivi ai magazinului online", precizează Arthur Rădulescu.

Magazinele create pe Facebook cu ajutorul aplicației Social Cart integrează, de asemenea, plugin-urile specifice platformei Facebook, precum cele de Share și Like, dar și opțiunea de diseminare a informației către platforma Twitter, cu scopul de a susține magazinele online în creșterea gradului de vizibilitate a produselor din ofertă.

Alături de widget-ul Mini Shop, destinat creării și plasării de extensii ale magazinelor online pe orice alt website sau blog, aplicația ShopMania Social Cart urmărește valorificarea efectelor de sinergie ce se creează prin interconectarea comerțului online cu mediile sociale.

Pagina de prezentare a aplicației ShopMania Social Cart poate fi accesată la adresa: http://cp.shopmania.ro/facebook/partner.