.

Vânzările către clienții finali reprezintă elementul cel mai important pentru orice retailer, indiferent de mărimea sau aria de business a acestuia (un mic magazin sau un lanț național sau multinațional). Tocmai de aceea, fiecare dorește să-și dezvolte afacerea și să câștige noi clienți, fidelizându-i în același timp pe cei vechi. Pentru aceasta, au nevoie de politici comerciale flexibile, reducerea costurilor legate de aprovizionare și o gestionare eficientă a vânzărilor din magazin/magazine.

Pentru a veni în sprijinul retailerilor, BITSoftware propune SocratePOS, o aplicație web destinată înregistrării și procesării tranzacțiilor efectuate în cadrul activităților de vânzare cu amănuntul. Punând la dispoziție facilități pentru înregistrarea, centralizarea și urmărirea vânzărilor companiei prin bonuri fiscale, SocratePOS poate fi utilizat cu succes în unități de tip supermarket, minimarket, magazine generale, magazine alimentare, magazine de confecții sau de încălțăminte, restaurante, fast-food-uri, cofetării-patiserii, chioșcuri și alte magazine ce operează în sistem vânzare cu amănuntul.

SocratePOS este integrat nativ cu Socrate+ ERP, beneficiind de toate avantajele ERP-ului și a platformei SQL Server: replicări tranzacționale, număr nelimitat de utilizatori, etc. Iar pentru a crește viteza de operare, interfața permite selectarea produselor atât pe baza multiplelor coduri de bare existente pe produse, cât și a codului sau a denumirii de produs. Cu SocratePOS se lucrează în timp real pe serverul central, nefiind nevoie de un calculator back office în magazin, reducând astfel costurile operaționale. Aplicația are o acoperire geografică foarte mare, putându-se lucra de oriunde online, atâta vreme cât există conexiune la internet. În plus, datorită centralizării informațiilor într-o bază unică de date, activitatea de extragere a rapoartelor se reduce semnificativ, la fel și costurile de administrare.

SocratePOS funcționează cu casele de marcat DATECS și SAPEL și cu POS-urile IBM/POS 2000 POS, AnziSoft POS, Wincor Nixdorf POS.