.

Vodafone România a lansat o soluție nouă pentru utilizatorii M-Pesa care pot primi acum bani de oriunde din lume, direct pe telefonul mobil, în contul lor M-Pesa. Noua funcționalitate se adresează oricărei persoane care deține un card bancar și dorește să transfere bani unui utilizator M-Pesa din România. “Vodafone este primul operator telecom care a lansat, anul trecut, serviciul M-Pesa prin intermediul căruia clienții pot trimite și primi bani sau pot face plăți cu ajutorul telefonului mobil. Acum, lansăm o nouă funcționalitate pentru clienții noștri: toți cei care doresc să trimită bani în țară și au un cont bancar, pot face acest transfer online, către orice utilizator M-Pesa, de oriunde din lume. Facilităm, în felul acesta, tranzacții între două tipuri de utilizatori: cei care au acces la Internet și utilizează servicii financiar-bancare și cei care nu au acces la Internet, nu dețin un cont bancar, dar au un telefon mobil”, precizează Valentin Ștefan, Director, Business Development Vodafone România.

Practic, oricine este plecat din tara, se afla in alt oras sau isi doreste o metoda rapida de transfer de bani, catre un utilizator M-Pesa, poate folosi serviciul de alimentare online a unui cont M-Pesa, trimitand bani direct de pe site-ul www.m-pesa.ro, sectiunea “Alimenteaza online”. Se accepta platile online operate de pe cardurile bancare emise de VISA, Mastercard si Maestro, iar transferul se efectueaza intr-o zi lucratoare. Mai multe informatii despre modul in care poate fi folosit noul serviciu, puteti gasi aici: https://m-pesa.vodafone.ro/alimenteaza-online/index.htm

Totodata, Vodafone lanseaza acum si aplicatia mobila M-Pesa pentru telefoanele smartphone, prin care utilizatorii pot trimite si mai usor bani catre alti utilizatori M-Pesa, pot face diverse plati, inclusiv plata facturilor de utilitati, pot afla informatii despre contul lor de M-Pesa si pot sa reincarce Cartela Vodafone. Aplicatia este disponibila, pentru moment, pe sistemele de operare Android. In plus fata de ghidul interactiv  *789#, aplicatia mobila M-Pesa ofera posibilitatea de selectare a destinatarilor din lista de contacte, stabilirea unor plati recurente si a unor notificari periodice pentru plata acestora precum si identificarea celor mai apropiate locatii M-Pesa.  Aplicatia mobila si traficul mobil in aplicatie sunt gratuite, cu exceptia utilizarii functiei de cautare a locatiilor M-Pesa pe harta disponibila.

Despre M-Pesa in Romania:  Romania a fost prima tara europeana in care serviciul M-Pesa a devenit disponibil, in martie 2014, pentru orice client Vodafone, abonat sau utilizator de Cartela, indiferent de tipul de telefon folosit. M-Pesa functioneaza prin intermediul unei platforme tehnologice inovatoare, cu un nivel ridicat de securitate. Serviciul poate fi activat, gratuit, de catre orice client Vodafone cu varsta de peste 14 ani, la orice magazin afiliat M-Pesa. In acest moment, serviciul M-Pesa poate fi activat intr-o retea de peste 1400 locatii, magazinele Vodafone si ale partenerilor sai, plus in cele peste 1000 de locatii self-service. Lista completa a locatiilor M-Pesa este disponibila la www.m-pesa.ro, la *789 sau in aplicatia mobila. Mai multe informatii despre cum poate fi activat un cont M-Pesa, gasiti pe site-ul www.m-pesa.ro.

Vodafone Romania este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii mobile din lume, care ofera o gama de servicii ce include voce, mesaje, date si comunicatii fixe. Vodafone are divizii in 26 de tari, 55 de retele partenere in intreaga lume si operatiuni de broadband fix in 17 tari. La 31 decembrie 2014, Vodafone avea 444 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile si 11,8 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix. Pentru mai multe informatii, vizitati www.vodafone.com.