.

În luna noiembrie 2009, Sony Corporation (Sony) anunța că dezvoltă o platformă de servicii în rețea numită "Sony Online Services" (SOLS), care acum se lansează sub numele de Qriocity. Qriocity este o platformă de servicii în rețea care conectează majoritatea dispozitivelor Sony, permițându-le utilizatorilor să beneficieze de conținut de divertisment de calitate pe o multitudine de produse.

Prin Qriocity, Sony va oferi o varietate de servicii și conținut de divertisment digital între care se numără conținut video, muzică, jocuri și cărți electronice (e-book). Prin aceste servicii și prin dispozitivele conectate în rețea, Sony intenționează să le ofere utilizatorilor o nouă experiență de divertisment.

În cadrul târgului IFA 2010 de la Berlin, Sony a anunțat și lansarea serviciului "Video On Demand powered by Qriocity™", un serviu premium de streaming video care va fi disponibil începând din aceasta toamnă în cinci state europene: Franța, Germania, Italia, Spania și Marea Britanie. Prin serviciul "Video On Demand powered by Qriocity," utilizatorii pot alege filmul preferat din sute de producții 20th Century Fox Home Entertainment, Lionsgate, Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc. (MGM), NBC Universal International Television Distribution, Paramount Pictures, Sony Pictures Home Entertainment, The Walt Disney Company, și Warner Bros. Digital Distribution. De asemenea, utilizatorii au acces și la conținutul studiourilor locale. Multe filme sunt disponibile în formatele High Definition (HD) și Standard Definition (SD) și toate pot fi închiriate cu o simplă apăsare de buton în cazul televizoarelor Sony BRAVIA® lansate în 2010, player-ele Blu-ray Disc™ și sistemele home-cinema Blu-ray. Serviciul "Video On Demand powered by Qriocity" a fost disponibil în SUA din aprilie 2010.

De asemenea, Sony lansează și serviciul "Music Unlimited powered by Qriocity", un serviciu digital de muzică care rulează în "cloud". "Music Unlimited powered by Qriocity" va fi diponibil inițial pentru modelele lansate în 2010 de telvizoare BRAVIA, playere Blu-ray, sisteme Blu-ray Home Theater, precum și sistemele PlayStation3 și notebook-urile VAIO. Serviciul va fi disponibil și pentru dispozitivele mobile Sony.

"Music Unlimited powered by Qriocity" reunește cele mai importante elemente sesizate de iubitorii de muzică. Dispunând de o bază de date uriașă cu melodii prin serviciul de rulare în "cloud", utilizatorii pot descoperi întotdeauna genuri noi prin canalele personalizate după preferințele individuale fără a fi nevoie de administrarea fișierelor audio. Noua experiență de consum audio va crește valoarea muzicii și va crea noi oportunități în industrie. Detalii despre noul serviciu vor fi anunțate în viitor.

"Suntem nerăbdători să le oferim utilizatorilor o nouă experiență de divertisment de înaltă calitate prin serviciul "cloud", precizează Kazuo Hirai (foto), President of Networked Products & Services Group, Sony Corporation. "Serviciile ‘powered by Qriocity’ vor revoluționa modul în care utilizatorii se vor juca, vor asculta muzică, vor vizualiza flme, vor descoperi și crea propriul conținut digital."