.

Telenor Satellite Broadcasting a încheiat o tranzactie strategica pentru transferul operațiunilor sale din Bulgaria catre Eastern Space Systems Romania (ESS). "ESS a colaborat cu TSBc în cadrul mai multor proiecte pe piața bulgară, in ultima perioada", precizează Cristinel Popa, Președinte și Director General al ESS. "Suntem într-o poziție bună pentru a continua serviciile de up-link pe piața din Bulgaria si ne propunem atragerea de noi clienti atat pentru up-link cat si pentru servicii conexe, cum ar fi play-out și servicii de inserare de publicitate locala. ESS este deci un furnizor de servicii complete, integrate pentru clienții locali și internaționali interesati transmisia programelor prin satelit in CEE. "

 

ESS, un furnizor de servicii de comunicații prin satelit din România și un partener de lungă durată al TSBc la 1° Vest, a preluat operatiunile de up-link oferite operatorilor radio si TV de pe piața bulgară, în timp ce TSBc va continua sa ofere segment spatial. Aceasta tranzactie permite TSBc să se concentreze asupra obiectivului său propriu de creștere puternică pe piața DTH din Europa Centrala si de Est (CEE), oferind în același timp companiei ESS oportunitatea extinderii afacerilor în țara vecină, Bulgaria.

"TSBc a cunoscut un succes continuu în Europa Centrală și de Est - nu în ultimul rând prin trecerea recentă a UPC Direct la 1° Vest, o locație ce reprezintă un punct fierbinte în această regiune", precizează Leiv Svenning, responsabil cu operatiunile TSBc pentru CEE. "Activitatea noastră în Bulgaria a constat în principal in furnizarea de servicii de up-link operatorilor radio si TV, în timp ce obiectivul TSBc este să-și extindă prezența DTH în CEE. In opinia noastră serviciile de up-link pentru operatorii locali de radio si TV pot fi mai bine gestionate de către ESS in timp ce noi ne putem concentra pe vanzarea de segment spatial pe aceasta piata si pe pregatirea pentru noul satelit Thor 7 ."