.

București, 27 martie 2007 '“ Vânzările de licențe software au crescut în ultimele 6 luni cu peste 400% în magazinul online GECADshop.ro, deținut de compania GECAD NET.

Cele mai căutate produse sunt aplicațiile de securitate (Trend Micro, Kaspersky, Symantec), urmate de softurile de grafică (Corel, Adobe), programele Microsoft (Visual Studio, Office, Windows) și cele pentru proiectare asistată (Autodesk). Raportat la volumul vânzărilor, în ultimul an, cea mai mare pondere au avut-o aplicațiile de proiectate asistată (Autodesk), cele de securitate, programele de grafică și cele Microsoft.

'Tendința aceasta de creștere accentuată nu s-a manifestat de când am lansat magazinul în 2005. Atunci piața era încă la început, românilor le era teamă să cumpere de pe Internet. Acum situația s-a mai schimbat. Încrederea a crescut și tot mai mulți utilizatori de software, atât individuali cât și firme, aleg să-și achiziționeze online aplicațiile de care au nevoie', spune Gabriela Mechea, director general la GECAD NET.

Valoarea medie a unei comenzi plasate pe www.gecadshop.ro a fost în februarie 2007 de 283 euro.

Practic, creșteri importante în vânzarea de software prin GECADshop.ro s-au manifestat începând din 2006. Tendința s-a accentuat puternic la începutul acestui an. 'În primele două luni am realizat 60% din cifra de afaceri pe care GECADshop.ro a înregistrat-o în tot anul trecut', precizează Gabriela Mechea.

Compania se așteaptă ca această tendință de creștere accentuată să se manifeste și în următoarele luni din două rațiuni: românii au din ce în ce mai multă încredere în comerțul electronic descoperind totodată avantajele acestuia iar companiile locale încep să fie constrânse să intre în rândul firmelor europene inclusiv la capitolul dotări informatice.