.

Visa Europe lansează serviciile de plăți mobile de la persoană la persoană (P2P) și alerte Visa, menite să ajute consumatorii să-și administreze banii și să facă plăți cu ajutorul telefonului mobil. "Modul în care plătim se schimbă, antrenat de adoptarea rapidă a noilor tehnologii și de cererea tot mai mare a consumatorilor pentru modalități de plată mai flexibile. Anunțul de astăzi este primul dintr-o serie de lansări de noi produse și servicii pe care Visa Europe le va introduce pe piață în lunile următoare, care reflectă schimbarea fundamentală în comportamentul consumatorilor. Observăm deja adoptarea timpurie a plăților mobile și, în lunile următoare, vom asista la adoptarea la scară largă a tehnologiilor NFC și a serviciilor de comerț online, în siguranță deplină, și în cele din urmă a noului portofel digital", precizează Peter Ayliffe (foto), Chief Executive Visa Europe.

Noile servicii oferă băncilor membre Visa Europe instrumentele necesare pentru a răspunde cererii tot mai mare a consumatorilor pentru modalități de plată rapide, sigure, avantajoase și inovatoare cu telefonul mobil.

Plățile mobile P2P Visa

Serviciul de plăți mobile P2P de la Visa permite tuturor utilizatorilor înregistrați să transfere bani oricărui posesor de card Visa din Europa de pe telefonul mobil, având la bază securitatea și expertiza celor mai performante sisteme puse la dispoziție de Visa Europe. Aplicația face posibilă transmiterea cu ușurință a banilor către o persoană de contact din agenda telefonului mobil, către un număr de telefon mobil sau la un anumit număr de card Visa – indiferent dacă destinatarul este înregistrat sau nu în serviciu.

Avantajele serviciului de plăți mobile P2P de la Visa:

• Plăți mobile foarte ușor de făcut și convenabile – fie că este vorba de 10 lei împrumutați unui prieten pentru taxi, un mod mai ușor de a împărți nota de plată la restaurant cu prietenii sau de o sumă de bani trimisă unui student

• Nu este nevoie de un cont separat

• Același nivel de securitate este caracteristica tuturor tranzacțiilor Visa

• Destinatarii nu trebuie să fie înregistrați obligatoriu în serviciu pentru a primi o sumă de bani

Alerte Visa

Alertele Visa notifică posesorii de carduri Visa în timp real, ori de câte ori cardul lor este folosit pentru a face o achiziție sau pentru a retrage numerar prin intermediul rețelei de plată Visa Europe.

Avantajele alertelor Visa:

• Mod ușor și instant de a vedea tranzacțiilor de acasă sau din străinătate

• Mod convenabil de a înregistra plățile fără a fi nevoie de păstrarea chitanțelor tipărite

• Protecție împotriva fraudei – consumatorii află imediat în cazul în care cardul lor a fost utilizat fără aprobarea lor

Serviciile sunt disponibile pentru băncile membre Visa Europe, începând cu octombrie 2011.

Serviciile de plăți mobile P2P și alerte Visa au fost dezvoltate de Visa Europe în parteneriat cu Monitise, fiind primele dintr-o serie de servicii care vor fi disponibile prin parteneriatul anunțat la începutul acestui an.

Serviciul de plăți mobile P2P al Visa va fi disponibil la lansare printr-o aplicație care va putea fi folosită de terminalele cu sistem de operare Android, în limba engleză, și va sprijini transferurile într-o singură monedă pentru posesorii de carduri Visa emise de către băncile membre Visa Europe. Sprijin pentru alte sisteme de operare pentru telefoanele mobile și transferuri de valute multiple către sau în interiorul țărilor din afara Europei vor fi adăugate în următoarele luni.

Despre plățile mobile P2P Visa

Realizarea de plăți prin intermediului serviciului de plăți mobile P2P Visa este simplă și nu necesită ca destinatarul să fie înregistrat în serviciu. Serviciul rulează printr-o aplicație ușor de utilizat pentru smartphone, care permite clienților să trimită bani către o persoană de contact din agenda telefonului mobil, către un număr de telefon mobil sau la un anumit număr de card Visa.

Persoana care realizează plata trebuie:

1. să dețină un card Visa emis de o bancă care oferă acest serviciu

2. să fie înregistrat în serviciu și să aibă aplicația pentru smartphone descărcată

Suma de bani este transferată automat pe cardul destinatarului (de debit, credit sau prepaid).

Despre alertele Visa

Băncile membre ale Visa Europe vor putea alege între două servicii de alerte Visa:

1. Data Feed: Un serviciu care permite băncilor membre care au deja o platformă de alerte să-și îmbunătățească serviciul prin trimiterea de alerte aproape în timp real. Aceste alerte pot fi adaptate nevoilor fiecărui posesor de carduri și pot cuprinde notificări privind tranzacții realizate în străinătate, la bancomate sau pe internet.

2. Full Service: Un serviciu care furnizează băncilor membre, care nu dețin o platformă de alerte, o soluție completă și de securitate avansată pe care o pot utiliza pentru a pune la dispoziția posesorilor de carduri alerte aproape în timp real când cardul lor Visa este utilizat. Și în acest caz, aceste alerte pot fi adaptate nevoilor fiecărui posesor de carduri.