.

Visa Europe lansează Program de inovație tehnologică care permite reducerea imediată a resurselor necesare adoptării standardului de securitate PCI DSS de către comercianții care dispun de tehnologie cu cip (EMV) și oferă un stimulent puternic celorlalți comercianți care dețin doar tehnologie pentru carduri cu bandă magnetică în vederea migrării spre tehnologia care acceptă carduri cu cip.

Comercianții care se înscriu în program de la data intrării în vigoare a acestuia, adică 30 aprilie 2011, vor beneficia de recunoașterea conformării integrale, validate în urma îndeplinirii încheierii etapelor de referință 1-2 din cadrul Abordării Prioritizate a standardului PCI DSS de către Industria Cardurilor de Plată și vor fi scutiți de plata penalităților în cazul compromiterii datelor dacă au finalizat etapele de referință 1-4.

Noua inițiativă reflectă beneficiile reducerii fraudei pe care le oferă tehnologia EMV în ceea ce privește plata cu cardul în Europa și este concepută astfel încât să aducă avantaje concrete comercianților care investesc în tehnologii EMV pentru plăți efectuate la punctele de vânzare („POS"). În Europa, frauda raportată la volumul de vânzări pe carduri Visa a ajuns la 0,049% în prezent (septembrie 2010, sfârșitul exercițiului financiar), de la 0,057% (septembrie 2009, sfârșitul exercițiului financiar), cu alte cuvinte, o scădere anuală de 14%.

Programul de inovație tehnologică este deschis oricărui comerciant care a validat deja adoptarea standardului PCI DSS sau care a prezentat un plan de conformare și nu a fost implicat recent într-un act de încălcare gravă a prevederilor privind datele despre posesorii de carduri.

„Tehnologia cu cip constă într-o platformă validată care a contribuit la reducerea fraudei și permite inovația în domeniul efectuării plăților. Visa este prima organizație care a decis să recunoască și să recompenseze investițiile pe care numeroși comercianți din Europa care acceptă plățile față în față le-au făcut în procesul de migrare către tehnologia de acceptare a cardurilor cu cip la punctele de vânzare. Cu ajutorul acestui nou program, comercianții pot îndeplini cerințele de adoptare a standardului PCI DSS și își pot reduce costurile totale privind securitatea. Programul este o nouă dovadă a angajamentului nostru privind realizarea migrării integrale către tehnologia EMV în Europa, deoarece tehnologia oferă cea mai bună platformă pentru reducerea fraudei, implementarea SEPA și introducerea inovațiilor precum plățile contactless și mobile", precizează Stanley Skoglund (foto), Vicepreședinte Senior, Securitatea Sistemului de Plată, Visa Europe.

Comercianții se pot înscrie în Programul de inovație tehnologică începând cu data de 30 aprilie 2011. Cei care nu se înscriu în program au posibilitatea de a restrânge cantitatea de date despre plățile cu cardul disponibile în mediul lor cu ajutorul altor tehnologii complementare, cum ar fi criptarea câmpurilor de date și/sau adoptarea dispozitivelor tip token.