.

Zitec a bugetat pentru acest an investiții de aproximativ 40000 euro pentru derularea a trei internship-uri. "Internship-urile pe care am decis să le organizăm pe parcursul anului 2011 reprezintă o primă experiență pentru Zitec în această direcție și considerăm că acestea pot constitui o oportunitate de a descoperi și atrage talente în domeniul nostru de expertiză, în vederea creșterii și consolidării echipei", precizează Florentina Greger (foto), Human Resources Manager Zitec.

Compania a lansat deja primul program de internship axat pe programarea PHP Drupal în urma căruia a selectat cinci tineri. Acesta se va desfășura pe o perioadă de 3 luni, timp în care tinerii vor avea ocazia să dobândească cunoștințe în domeniu. Conform declarațiilor reprezentantei Zitec, cel puțin trei dintre aceștia se vor putea alătura echipei de dezvoltare web – Drupal la finalul programului, pe posturi de Junior.

"Tinerii cărora ne-am adresat sunt studenți în ani terminali sau absolvenți, din cadrul facultăților cu profil tehnic, precum Automatică și Calculatoare, Electronică, Matematică-Informatică sau Cibernetică", precizează Florentina Greger.

Zitec mai are în plan pentru acest an derularea altor două programe de internship. Unul dintre acestea va debuta în luna aprilie și va fi axat pe SEO&Online Marketing, desfășurându-se tot pe o perioadă de 3 luni. În cadrul acestuia vor fi selectați trei studenți din facultățile cu profil tehnic sau de marketing și comunicare, urmând ca cel puțin unul dintre aceștia să rămână angajat în cadrul companiei. De asemenea, în cea de-a doua parte a anului în curs, Zitec vizează organizarea unui internship pe programare PHP.

"Principalele avantaje pe care le au studenții care aplică la programele noastre sunt reprezentate de backround-ul tehnic pe care aceștia și-l dezvoltă pe durata studiilor și abilitățile dobândite în sfera programării datorită proiectelor personale în care se implică, chiar dacă acestea nu sunt neapărat desfășurate într-un cadru formal", precizează Florentina Greger.

Aceasta a mai adăugat că internship-urile organizate sunt plătite, însă este de dorit ca remunerația să nu reprezinte factorul motivator principal pentru implicarea în programe, având în vedere că li se oferă posibilitatea unui program flexibil și șansa de a se alătura echipei.

Conform Zitec, principalul canal de recutare pentru internship-uri este mediul online, site-urile de joburi sau promovarea prin canale social-media, dar și parteneriate cu ONG-uri care au oferit companiei sprijin în promovarea directă către publicul țință.

Pe lângă programele de internship derulate, Zitec continuă dezvoltarea echipei și prin angajări pe perioadă nedeterminată. Astfel, dacă la sfârșitul anului trecut compania avea 34 de angajați, până la finele anului echipa ar putea număra 50 de persoane. Compania va continua astfel pe parcursul întregului an 2011 recrutarea pentru posturi precum Programator PHP, Software Test Engineer, Mobile Applications Developer (Android si iPhone), Technical Account Manager.

"Principalul avantaj al Zitec îl reprezintă faptul că este în continuă creștere atât din perspectiva dimensiunilor echipei, a complexității și diversității aplicațiilor web pe care le dezvoltă dar și a clienților pe care îi deține în portofoliu. Aceste aspecte contează foarte mult pentru candidații interesați de un nou job în sfera programării web", precizează Greger.